Öregautót első autónak kezdőnek. Milyet?
a lényeg, hogy ne francia autó legyen, mert azoknak pár év után minden bajuk van, és ne a drága nyugati autók (BMW,AUDI), mert azokba meg drága az alkatrész.
1es suzuki swift, olcsó az alkatrész is a többi autóhoz képest, és már 150K-tól vehetsz egyet.
Lada, Skoda, Fiat, Bogár, Zastava, ezeket ajánlanám neked.
Fenntartásuk minimális, alkatrész olcsó.
Habár bogárból és Fiatból vannak olyanok, amik sokba kerülnek, illetve a Bogárhátú alkatrészei nem mondható túl olcsónak.
Adó, biztosítás, alig kerül valamibe.
Nemrég vettem egy 120-as Skodát, 70 ezer Ft volt, ennél lenézettebb autót nem találsz :-D
Ezért kerül ennyibe. Nem azért, mert olyan rossz lenne.
Éves biztosítása, 4500 Ft-ba kerül.
A túl kicsi, túl gyenge autókat hanyagold, mert megőrülsz bennük, mire eljutsz egyik helyről a másikra.
A nagy német csodákat is, mert ott az alkatrészárak többszöröse a keletiekhez képest.
Bár egy zöldséges Mercivel is lehet akár próbálkozni.
Ami ilyen korban inkább fontos, hogy megkímélt állapotú autót vegyél, valami öregembertől. Lehet még találni ilyeneket.
Ilyesmibe párszázezer forinttal bele lehet kezdeni.
Ha nagyobb igényeid vannak, lehet venni Citroeneket, Saabot, Mercedest, akár japán autókat...
A fenntartásuk minimum duplája az előbbieknek, de sokkal kényelmesebbek, megbízhatóbbak.
A japánokhoz nincs alkatrész itthon sehol. (Igaz, autó sem sok van)
Én egy régebbi Opelt vennék ha veterán céljaim vannak.
Vagy ha sokáig szeretnél szívni akkor egy 50 éves amerikai klasszikus. Mire elkészül megőszülsz, de a végére megéri.
"Igazából öreg alatt a '70-es '80-as évek autóira gondoltam."
És azzal elindulnál 1500km-es útra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!