Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A jogsitok megszerzése utan...

A jogsitok megszerzése utan mennyi ido telt el, mire azt mondhattatok: " igen, most mar biztosan vezetek"?

Figyelt kérdés
2009. dec. 30. 18:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
ha nem te vagy a hibád az ütközésben, attól még vezethetsz magabiztosan, jól. vannak helyzetek, ahol ha a másik hülye, nem tudod elkerülni az ütközést.
2009. dec. 30. 21:45
 12/20 anonim ***** válasza:
nagyjából 5-8000Km
2009. dec. 30. 21:50
 13/20 anonim válasza:
nekem 4 hónapja van jogsim..nem sűrűn vezetek..a kocsit még nem adják oda...apu csak úgy enged ha mellettem ül..és nagyon nem érzem még úgy, hogy elmerném egyedül vinni a kocsit..sztem sokat kell vezetni ahhoz, hogy vki biztos legyen magában..persze ettől függetlenül is sajnos megvannak a balesetek:S
2009. dec. 30. 22:33
 14/20 anonim ***** válasza:
én azt mondom, h 50ezer km után lettem igazán olyan, mint amilyen ma is vagyok a volán mögött
2009. dec. 31. 01:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Az első perctől biztos voltam a dolgomban,szerintem olyan ne üljön autóba aki fél vezetni és nem hisz abban hogy épségben, biztonságosan el tud menni valahova. Lehet hogy még nincs nagy rutinom mert alig 2 hónapja jött meg a jogsi, de bármikor, akár nagy forgalomban is merek vezetni. Saját kocsim nincs de a szüleim odaadják ha be akarok menni a városba vagy ha a falu másik végére.
2009. dec. 31. 05:59
 16/20 anonim ***** válasza:
nem az volt a kérdés hogy mikortol vagy biztos vezető.Nekem egy éve van jogsim.Napi szinten vezetek személyautot illetve teherautot is.nem kevés kilométert vezettem de még mindig nem mondanám magam rutinos vezetőnek.a forgalmat nem lehet megtanulni.tudod jo pap holtig tanul.Igy vagyok a vezetéssel is.
2009. dec. 31. 14:40
 17/20 anonim ***** válasza:

elözö vagyok

Bocs másik kérdéshez akartam komentelni

2009. dec. 31. 14:41
 18/20 anonim ***** válasza:

augusztus 3. óta van moped jogsim

hát :S

mostmár biztosnak érzem magam

2009. dec. 31. 17:37
 19/20 anonim ***** válasza:

1 éve van meg a jogsim de azota 15-20e km. biztos hogy megvolt ebben van 3x london oda vissza + 2x nápoly. Valamint azota vezetek bp.n napi szinten kb. 50 km-t biztosan úgy hogy én már most se gondolom hogy túl sok uj jöhet DE ez nem jelenti azt hogy ne figyelnék vagy ne lennék körültekintő.

Valamint egyetértek abban hogy nem az évek számától hanem a km. és az utak számától füg.

üdv,

2010. jan. 1. 23:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Az, hogy "biztosan, jól vezetek" csak szubjektív mérce alapján lehet eldönteni, így nem adhat pontos képet a valós képességröl. Talán inkább az önbizalmat mutatja, illetve a kezdeti para feloldódását. Az, hogy valaki 10 éve vezet, vagy 100.000 km van mögötte még nem garancia arra, hogy a köv. 10 km-en nem mér fel rosszul egy helyzetet. Nyilván a rutinnal csökken ennek az esélye, de ez nem kizárólag a gyakorlattól függ, pillanatnyi tényezök is sokat számítanak (lelki állapot, fáradtság stb.). Nagy tapasztalattal rendelkezö autóversenyzök is okoznak közúti balesetet, és nem feltétlenül a gyorshajtás miatt.

Úgy gondolom, az a helyes megközelítése a kérdésnek, hogy legyen öszinte és kritikus önmagával szemben, legyen tisztában a hibáival, és a saját képességeihez igazodva mindig csak egy következö szintre akarjon fejlödni. Egy kezdö elöször legyen jó kezdö. Minden hibánál gondosan értékelje ki magát, szürje le a tanulságot, és ne próbálja más körülményekre hárítani a felelösséget.

Pl. ha sógoromat kérdeznék, hogy szerinte hogyan vezet, tuti azt mondaná, hogy jól. A valóságban a legrosszabb soför, akit valaha vezetni láttam. Ha Schumit kérdeznénk, valszeg azt mondaná, hogy nem elég jól, hiszen akkor a 8. bajnoki címet nem veszíti el.

Szerintem a fejlödés legfontosabb eleme, hogy tudjuk, hová akarunk fejlödni, és ezen cél irányába mi a következö fokozat, ahová el kell jutnunk.

2010. jan. 4. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!