A jogsitok megszerzése utan mennyi ido telt el, mire azt mondhattatok: " igen, most mar biztosan vezetek"?
elözö vagyok
Bocs másik kérdéshez akartam komentelni
augusztus 3. óta van moped jogsim
hát :S
mostmár biztosnak érzem magam
1 éve van meg a jogsim de azota 15-20e km. biztos hogy megvolt ebben van 3x london oda vissza + 2x nápoly. Valamint azota vezetek bp.n napi szinten kb. 50 km-t biztosan úgy hogy én már most se gondolom hogy túl sok uj jöhet DE ez nem jelenti azt hogy ne figyelnék vagy ne lennék körültekintő.
Valamint egyetértek abban hogy nem az évek számától hanem a km. és az utak számától füg.
üdv,
Az, hogy "biztosan, jól vezetek" csak szubjektív mérce alapján lehet eldönteni, így nem adhat pontos képet a valós képességröl. Talán inkább az önbizalmat mutatja, illetve a kezdeti para feloldódását. Az, hogy valaki 10 éve vezet, vagy 100.000 km van mögötte még nem garancia arra, hogy a köv. 10 km-en nem mér fel rosszul egy helyzetet. Nyilván a rutinnal csökken ennek az esélye, de ez nem kizárólag a gyakorlattól függ, pillanatnyi tényezök is sokat számítanak (lelki állapot, fáradtság stb.). Nagy tapasztalattal rendelkezö autóversenyzök is okoznak közúti balesetet, és nem feltétlenül a gyorshajtás miatt.
Úgy gondolom, az a helyes megközelítése a kérdésnek, hogy legyen öszinte és kritikus önmagával szemben, legyen tisztában a hibáival, és a saját képességeihez igazodva mindig csak egy következö szintre akarjon fejlödni. Egy kezdö elöször legyen jó kezdö. Minden hibánál gondosan értékelje ki magát, szürje le a tanulságot, és ne próbálja más körülményekre hárítani a felelösséget.
Pl. ha sógoromat kérdeznék, hogy szerinte hogyan vezet, tuti azt mondaná, hogy jól. A valóságban a legrosszabb soför, akit valaha vezetni láttam. Ha Schumit kérdeznénk, valszeg azt mondaná, hogy nem elég jól, hiszen akkor a 8. bajnoki címet nem veszíti el.
Szerintem a fejlödés legfontosabb eleme, hogy tudjuk, hová akarunk fejlödni, és ezen cél irányába mi a következö fokozat, ahová el kell jutnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!