Gondozás mentes akkumulátort kell tölteni első használat előtt?
Figyelt kérdés
Most vásároltam egy gondozás mentes akkumulátort tehát teljesen zárt semmit nem kell bele tölteni,ezt kell tölteni vagy csak berakom a motorba és indítok?Valahol azt olvastam hogy az akkumulátor élettartamát az első töltés határozza meg.Vagy ez csak akkor érvényes ha magam töltöm meg savval?2014. máj. 28. 12:05
1/12 kata kata válasza:
Ezt csak be kell raknod a gépbe és mehetsz.
2/12 anonim válasza:
Gondozásmentes motorakksi? Ez nekem új. 2 éve túrtam a netet, mert nekem is vennem kellett, de én csak hagyományosakat találtam és vettem végül. Azt ott előttem töltötték fel savval, és azt mondták hogy várjak vele 2-3 órát és már használhatom is. Merthogy ezek árammal már fel vannak töltve, mondjuk ezt nem értem hogy hogyan lehet elektrolit nélkül, de mindegy. Na lényeg a lényeg hogy nem nagyon kell azt töltögetni, ha rendesen használod a motort. Esetleg vegyél egy multimétert azzal lehet mérni a kapocsfeszültséget és ha lecsökken 12 volt környékére (+0.1-0.3V) akkor tölteni kell. Nyilván ha zárt az akksi akkor desztillált vizet nem kell tölteni bele.
3/12 A kérdező kommentje:
Azt írták ha sűrgősen kell be rakhatom a gépbe és már indul is,de ha nem sűrgős töltőre rakva kicsit inkább használunk neki mint ártunk
2014. máj. 28. 12:58
4/12 kata kata válasza:
Ha van hozzá megfelelő töltőd,akkor töltsd fel.
5/12 A kérdező kommentje:
Vettem aksi töltőt is autómatát,most azt csinálom hogy csak rá töltök egy kicsit.
2014. máj. 28. 13:57
6/12 anonim válasza:
ha ráérsz egy kicsit, akkor felteszed 24 órára azt kész. nem árt neki.
utána beteszed a motorba, és ha egy indítással mész legalább fél órát, akkor mondhatni hogy 3 évig se kell majd töltened.
7/12 A kérdező kommentje:
Fel raktam töltőre mert kérdeztem a bolttól,hogy kell e tölteni,azt írták nem kell mert előre feltöltött de ha rátöltök kicsit azzal csak jót teszek,fel is raktam egy órára töltőre de mire ki mentem már zölden világított a töltő tehát nem sok nafta hiányzott belőle,aztán el mentem kerültem egy kört.
2014. máj. 28. 17:23
9/12 anonim válasza:
az akkumulátorokat nem azért szokták 16 órán keresztül tölteni hogy feltöltődjön és világítson a zöld lámpa. hanem hogy a cellákban kiegyenlődjenek a dolgok, meg sok dolog miatt. bár a mostani li-ion akkumulátoroknak erre nincs szüksége.
10/12 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele hogy miért kell tölteni olyan sokáig,de isten igazából tényleg be raktam volna a gépbe és indult volna,de én egy kicsit rá töltöttem,mivel nem ártok neki ezzel,szerintem bírni fogja.
2014. máj. 29. 16:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!