Ahhoz, hogy 3.5 tonnás autón sofőrként vállaljak munkát, elég a hivatásos B-s jogosítvány?
Miért kellene C kategória? Nem értem az egészet. Az autó össztömege 3500kg alatt van, amihez elég a B kategóra. Ezt még tudom. Tanulmányoztam a PÁV fokozatokat, de 1-3ig van a megkülönböztető jelzést használó, a busz és a kamion, a PÁV 4 meg azoknak van, akik 5x buktak forgalmi vizsgán.
Mindegy, az a legtisztább, ha bemegyek egy NKH hivatalba, ott tudnak pontosat mondani.
"Tanulmányozd át a gépkocsik kategóriáját és oda sorold be azt az autót amelyet vezetni fogsz. Meglepődve kijön, hogy oda C kategória szükséges."
Attól még hogy kisteher az nem azt jelenti hogy C jogsi kell rá. A B jogsival 3,5 tonnát meg nem haladó össztömegű járművet lehet vezetni, függetlenül attól hogy sportautó, kombi vagy éppen kisheter az autó.
Én egy 2800 kg-t nyomó IVECO-ba 2-3 tonnával jártam.És ez céges (tej) autó volt.Na most annak idején amikor ezen dolgoztam akkor elég volt a B kategória és a bevállalás,mert éppen nem a megengedett tömeggel mentem.
Az,hogy melyik autó hova tartozik az a papírja eldönti.Az meg egy másik,hogy megrakva hova tartozik.Én is jöttem haza R500-as Scaniával 52 tonnával.Pedig csak 40 tonna a megengedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!