Suzuki Swift probléma! GPS vs rádió! Van rá orvosság?
GPS szivargyújtóról töltöd?
Húzd ki, csak az akkujáról menjen.
Állítsd be valamelyik állmásra a rádiót, és hallgasd meg.
Ajánlanék neked egy rádiós zavarszűrőt.
Szivargyújtóról persze.
Azt nem lehetne, hogy a rádió USB-jéről töltsem? Az akku nem sokáig bírja.
Próbálj szerezni egy Szivargyújtós zavarszűrőt.
Az megoldja szerintem a problémát
A probléma oka, az összevissza kuszált vezetékek, vagyis inkább a kötések. Mivel csak akkor jelentkezik, mikor nagyobb elektromos terhelésnek van kitéve a hálózat azon része, így javaslom szakemberrel nézesd meg. Sorkapcsos, összevissza szigetelőszalagos megoldások sajnos bizonyos emberek körében elterjedt, és az egyetlen megoldás!
Én javaslom a forrasztott, zsugor csöves kötéseket. Amennyiben az igénybevétel megköveteli, ezüst tartalmú forrasztó ónt használj. Vagy minimum csatos wagót!!!
Nekem is ugyanazon körön van a szivargyújtó, + még egy szivargyújtós elosztó, és még ferrit gyűrűt sem használok. Egyébként a ferritgyűrűt kipróbálhatnád. (persze csak ha van otthon) Előfordulhat hogy a használt rádiód zavarszűrője nem tökéletes.
Utolsó!
Azóta feltűnt az is, hogy ha bekapcsolom a ventilátort (egyik héten fűtés, másik héten hűtés céljából) már akkor is recseg vmennyire a rádió. Sztem vagy a Suzuki gyárilag nincs kiképezve nagyobb terhelésnek vagy annyira agyon lett kókányolva, hogy csoda, hogy egyáltalán működik.
Igen, sajnos a suzuki eléggé össze lett csapva. (minden szempontból) Ezért szeretjük. Szikrazajjal és egyéb nyalánkságokkal megtűzdelt elektro-szmogot vonszol magával.
Amennyiben csak a ventilátor működése közben lép fel a probléma, előfordulhat hogy cserélned kellene. vvvagy ferritgyűrű. A vezetékre ragadt szikrazajt, ferritgyűrűvel az esetek 70% ban lehet orvosolni, azaz magukba fojtani. 100-300Ft os játék szóval......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!