Mért nem lehet a nagymotoroknál is előre és hátra is rakni jól láthatóan rendszámtáblát?
A nagymotorokba telemetriát kellene tenni amit kötelező jelleggel minden hónapban elküldenék elemzésre a rendőrségnek, és annak alapján szabnák ki a gyorshajtást.
Mindjárt visszavennének magukból ezek a gyökerek.
Azért, mert aerodinamikailag nincs hely egy motoron az első rendszám számára, a magyar jogszabály pedig nem engedi a hajlított rendszámtáblát.
Amúgy az autókon van elöl is és a nagy teljesítményű autók ugyan úgy száguldoznak. Ez nem fogna vissza egy nagy teljesítményű motorost attól, hogy gyorshajtson.
Amúgy csak megjegyzésként:
A motorkerékpár balesetek 97%-át a figyelmetlen autósok okozzák és csupán 3%-ban a motoros a hibás.
A rendőrségnél mostanság amúgy is szokás minden balesetért a gyorshajtást okolni és ezzel validálni, hogy miért büntetnek annyit.
Igen, a motorkerékpár balesetek 97%-át.
Mert a motoros ha ezerrel jön a sávok között és én kihajtok elé, mert sávot váltok és nem számítok arra, hogy 80-nal be fog jönni és telibever akkor én vagyok a hülye.
Így persze, hogy 97%.
Megint jönnek a közhelyek... Nem kell BMW, lehet egy sima 1.3-as Swifttel is 130-cal menni a Hungárián... :D
Ha elől lenne rendszám a motoron, akkor sem változna a helyzet..
Igazából fejben kellene változnunk. 150 000 motorkerékpár tulajdonosból 149300 ha nem is normálisan közlekedik, de nem okoz balesetet. A többiekkel kellene valamit kezdeni.
"Azért, mert aerodinamikailag nincs hely egy motoron az első rendszám számára, a magyar jogszabály pedig nem engedi a hajlított rendszámtáblát. "
Nem lennék olyan biztos benne, keleten nem okoz gondot: [link]
Ha mást nem, matricás rendszámot is lehetne alkalmazni.
Egyébként meg nem változtatna semmit. Aki keménylegény az most is felhajtható rendszámmal közlekedik.
"A motorkerékpár balesetek 97%-át a figyelmetlen autósok okozzák és csupán 3%-ban a motoros a hibás."
Lol, hát persze. Sőt, a motoros sosem hibás, mindenről Gyurcsány tehet!
Honnan veszed ezt a baromságot?!
# 6
mint mondtam a magyar jogszabály ezt nem engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!