Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora gáz ha nem cserélek...

Mekkora gáz ha nem cserélek olajat?

Figyelt kérdés
Egyhengeres 650 köbcentis motorom van. Tavaly tavasszal volt benne olaj cserélve, de idén nem vagy csak nagyon keveset fogom használni a motort, azt is csak azért hogy a benzin ne rohadjon bele a karburátorokba, meg ne száradjanak ki a membránok (annyira). Az előírás az olajcserére 8 hónap és/vagy 6000 km lenne. Tavaly mentem kb. 3000 km-t. Lehet e valami gond, ha még idén benne hagyom az olajat és azzal megyek 1-1 rövidebb kört?

2014. máj. 22. 15:19
 1/4 Dörmögő ***** válasza:
100%
Az olajra azért van előírva időkorlát is mert a hengerből lejutó égéstermék savas kémhatásúvá teszi idővel az olajat, és ez önmagában is képes megtámadni a fémeket.
2014. máj. 22. 15:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet baja, konkrétan szétszedheti a motort.
2014. máj. 22. 15:26
 3/4 anonim ***** válasza:
1 évnél tovább nem húznám ugyanazzal az olajjal. A kevés kilométerben gondolom nagyon rövid távok vannak, ez miatt jobban használódik el az olaj. Vagyis most már cserélném. De mindenki azt tesz a saját gépével, amit akar.
2014. máj. 22. 15:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Rövid távok? Hát nemtom. Mikor mentem vele akkor minimum 100km-t és nem városban, mert egy ekkora döggel az inkább szenvedés. Szóval mindig be tudott melegedni a motor. Most az olaj színe olyan mint egy erősebb teáé, tehát messze van a feketétől. Na jó tudom, fillérb_szás ez, de most tényleg gubancos kicsit az életem, nem tudok annyit foglalkozni a motorral, meg a műszaki is le van járva. Ahh, na mindegy. Köszi annak aki választolt!
2014. máj. 23. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!