Miért van mindenki oda a nagy kerekekért? Nem baj, hogy nem lehet vele közlekedni?
205/55R16-os télijeim helyett felraktam a 225/45R17-es nyári gumijaim, és az autó rossz úton sokkal-sokkal rosszabb lett. Kirázza a vesém, viszi a nyomvályú, 3-4 decivel többet eszik, borzalmas. És akkor csak 1 coll méretkülönbségről beszélünk.
Értem én, hogy jól néz ki, de ér ez ennyit?
Az autóval rosszabb menni, a gumi drágább rá, a felni sérülékenyebb, stb.
Ennek ellenére mindenki a nagy felnikhez ragaszkodik. Ti hogy vagytok vele?
most nem tudom miért akarod ránk erőszakolni a te nézetedet de mindenbe bele kötsz.
az utolsó írásod full hülyeség,én az elején negatívan álltam hozzá úgy éreztem vissza fogja nagyon a kocsit,így utólag már tudom hogy főként placebo volt. azt viszont észre vettem és mai napig érzem hogy stabilabban fekszi az utat és az egyenetlenségeket a szélesebb gumi,nagyobb tempónál is jobb.
ez már tuti hogy nem placebo
nem tudom mit értesz az alatt hogy kényelmetlenebb.
a nyomvályús dologra meg annyit hogy ki kell költözni a tanyáról aszfaltos úttal ellátott falura,kisvárosra.
soha nem tapasztaltam még semmi nyomvályús megvezetést stb-it amit beszélsz, pedig borsod megyei vagyok,nem éppen német autópálya minőség uralkodik.
ma 23:45
pl nem rég kicsit benéztem a távolságot aztán túl nagy tempónál kellet 90%os kanyart bevenni,a régi gumikkal nem mondom hogy árokba mentem volna de nagyon durván túlkormányzott lett volna az autó.
ezzel elég szépen megvolt a kanyar,meg is lepődtem rajta.
"Kíváncsi vagyok, hogy milyen szituációkban tapasztalják az ideírok a nagyobb stabilitást. 120-140-nel veszik be az országúti kanyarokat? Vagy 50-nél a városban érezhető a döbbenetes különbség? Csak azért kérdezem, mert tapasztalatom szerint normális közúti tempónál még a leglufisabb gumikkal sem instabilak a mai autók, és igencsak kevés helyzetben tapasztalható ez a fene nagy extra stabilitás, amire itt mindenki hivatkozik..."
Nekem 19-es felnim van, 245 széles gumival. Tudd meg, hogy a 17-től is sokkal stabilabb, és ezt csak akkor fogod érezni, ha kipróbálod. Ja igen, hozzá kell tennem, hogy nem 80-90-el szoktam gurulgatni, hanem gyorsabban, és van országúton kanyar, amit sima ballonos gumival csak 70-el tudsz bevenni, mig egy jó széles, peres gumival 100-al nyugodtan beveszed, igy sokkal élvezetesebb a vezetés.
Te nem fogtad fel a kérdésem akkor.
Az téli 16-os gyári alum helyett raktam fel a 17-es 300e Ft-os garnitúrát. Ha esetleg irigységre gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!