Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van mindenki oda a nagy...

Miért van mindenki oda a nagy kerekekért? Nem baj, hogy nem lehet vele közlekedni?

Figyelt kérdés

205/55R16-os télijeim helyett felraktam a 225/45R17-es nyári gumijaim, és az autó rossz úton sokkal-sokkal rosszabb lett. Kirázza a vesém, viszi a nyomvályú, 3-4 decivel többet eszik, borzalmas. És akkor csak 1 coll méretkülönbségről beszélünk.

Értem én, hogy jól néz ki, de ér ez ennyit?

Az autóval rosszabb menni, a gumi drágább rá, a felni sérülékenyebb, stb.

Ennek ellenére mindenki a nagy felnikhez ragaszkodik. Ti hogy vagytok vele?

2014. máj. 18. 21:40
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Minden relatív. Én egy Corsára raktam e collal nagyobb kerekeket amik átmérőben maradtak. Bár a peresség miatt a gumi kisebb lett. Betapad kanyarban jobb a fékút igaz a gyorsulás kicsit rosszabb lett mert jobban tapad. Vízen a széles kerék hamarabb felúszik ezt figyelembe kell venni. Télen viszont keskenyebb gumit használok és az meg hóban király. Amúgy ez az egész inkább divat mint sok más is. Pl. a hátsó "sport"dob vagy az optikai tuning ami sokszor még szélzajjal és nagyobb fogyasztással is jár.
2014. máj. 18. 21:50
 2/21 anonim ***** válasza:

Úgy, ahogy te, nem szeretem a túl nagy felniket, és a túl peres gumikat...és igen, mindenki csodálkozva néz rám, hogy engem egy kocsin nem hoz lázba, hogy a kerék hogy néz ki...de hát vazzeg, a legkönnyebben cserélhető rész, és nem azon múlik, hogy a kocsi szép-e, és főleg nem az, hogy JÓ-e. :)

Én a magam részéről a 14-15 colosnál nagyobb felniket nem értem a középkategória környékén...

2014. máj. 18. 21:50
 3/21 dirtboy ***** válasza:

nekem a gyári az 175/65 r14,most 195/55 r15 gumi van alufelnin,picikét fog vissza rajta de nem vészes,az út tartása javult,fogyasztásban még nem tűnt fel különbség nem vagyok az a gyorsulhatós,száguldozó fajta.

nekem eddig abszolút megérte,sokat dob az autón.

2014. máj. 18. 21:51
 4/21 anonim ***** válasza:

Én sem preferálom a nagy felniket, Mo.-n eléggé leszűkül a használati tartományuk, vagy sokkal de sokkal jobban figyelni kell rájuk hogy ne tégy bennük kárt a szar utakon.

Azon kívül hogy jó úton jobban fekszi a kanyart, jobban néz ki nincs gyakorlati előnye...

2014. máj. 18. 21:52
 5/21 szántóvető ***** válasza:

"Kirázza a vesém"- mert /45-ös.

"viszi a nyomvályú"-mert szélesebb.

tényleg jobban néz ki,de ez megér némi kényelmetlenséget.az a kis fogyasztásnövekedés anyagi szempontból szintén nem számít,nem lesz szegényebb a tulaj azáltal hogy 2-3 literrel többet tankol alkalmanként.

2014. máj. 18. 21:56
 6/21 Beviz Elek ***** válasza:
Mert jobban néz ki és stabilabb az autó. Igen, megéri. Ha nem érné meg nekük, nem tennénk fel.
2014. máj. 18. 22:19
 7/21 anonim válasza:

Talán nem csak az átmérőt kellene nézni. Jelenleg 19"-el járok, és sokkal komfortosabb, mint fateromén a 17".

Meg hát nem mindegy milyen autóra teszed fel. (Futóműügyileg)

2014. máj. 18. 23:13
 8/21 anonim ***** válasza:
Én a 17-es helyett tettem fel 19-est, és imádom.
2014. máj. 19. 19:38
 9/21 A kérdező kommentje:
Akkor is, amikor göröngyös kátyús úton mész?
2014. máj. 19. 21:32
 10/21 anonim válasza:

Azért az ember ésszel él. Nyilván az ember nem a belvárosi szaladgálós autójára tesz 19-20 colos felniket. Nagyobb kerékkel a kátyúk jobban terhelik, kínozzák a futóművet. Nem kell beleesni a kátyúkba, ki kell őket kerülni. Ennyi a történet. :)

Hogy milyen felnit tegyél az autódra az a saját döntésed, senki nem fog se rá beszélni, se le róla. Te tudod milyen vastag a pénztárca. Nagyobb felnire nagyobb gumi kell (drágább), és a futóművet is fokozottabban karban kell tartani. Cserébe szebb, sokat dob az autón, jobban tapad a kanyarban.. Jobb vele vezetni. Te döntésed :)

kettővel ezelőtti voltam

2014. máj. 20. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!