Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes Ladát venni?

Érdemes Ladát venni?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és szükségem lenne autóra... Persze csak annyi pénz áll rendelkezésre, amennyit egy nyár alatt diákmelóval össze lehet szedni. A cél h kibírjon két-három hetente egy 90 km-es távot, plusz városban használnám. A Lada mennyire alkalmas erre? bírja az országúti tempót? Meg mi a helyzet szervizzel, sokat kéne rá költenem?

2014. máj. 15. 08:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

tessék. ennyiért kapsz egy jó állapotú samarát. és semmivel nem rosszabb mint egy ugyanilyen idős swift...

alkatrészek nevetséges áron vannak hozzá. pl komplett motor 20ezertől olyan 50 ezerig. többe kerül egyes alkatrész beszerelési díja mint maga az alkatrész. persze haver, maszek öreg autószerelő olcsóbb mint egy hivatalos szerviz

2014. máj. 16. 19:05
 12/20 anonim válasza:
hát igazából a mai világba már nem, meg ami Ladák futkosnak annak a 99% nagyon le van amortizálva?ó.
2014. máj. 16. 21:45
 13/20 anonim ***** válasza:
Nemrég adtam el a még mindig hibátlanul működő, 18 éves F Astrámat. Olyat vegyél.
2014. máj. 16. 21:50
 14/20 Lakod Dezső válasza:
Miért ne lenne jó a lada ? Sokkal jobb mint a s*ar suzukik és a többi... a szar suzuki helyett akkor már inkább opel astrát...
2014. máj. 18. 18:37
 15/20 anonim ***** válasza:

"Tisztelt" lakod dezső!

Te okostojás ezt olvasd!11-éves Suzuki Ignis kb:160000km-el eddig a következő alkatrész csere volt benne:hátsó kerékagy csapágy,első féktárcsák.-ennyi.

2014. máj. 18. 19:14
 16/20 anonim ***** válasza:
15: nem akarok beleugatni, de szerintem +10 év múlva már azon sem csak ennyi javítani való lesz. mert ugye a legfiatalabb Lada is ha azt nézek már igencsak 20 éves
2014. máj. 19. 20:00
 17/20 A kérdező kommentje:
Kedves Zsebvirág, én nem pontoztalak le. Egyébként többieknek is kösz a válaszokat
2014. máj. 20. 00:52
 18/20 Zsebvirág ***** válasza:

Nem is gondoltam, hogy Te vtál, de van itt pár eszement, hogy szinte vak gyűlöletből nem veszi észre az ész érveket. 7 éve van Swiftünk, 1 éve már lassan én vezetem. Az előtt vagy Wartburgjaink vagy Trabantjaink vtak, néha Ladák is, de mikor megvettük a Swiftet maga volt a kényelmes mennyország. Az előtt 1 autó sem volt ennyire kényelmes. Jah és minden évente le lettek cserélve, mert szétmentek. Ahogy lejárt a műszaki, már mentek is a bontóba. Ez a Swift meg már 3x lett műszakiztatva.

Ennyit üzennék azoknak akik komolyan azt hiszik, hogy egy Lada jobb, mint egy Swift!

2014. máj. 20. 16:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem értem ezt a lada mániát ami mostanában tapasztalható, főleg hogy százezrekért akarják eladogatni mostanában ezeket a szarokat, nevetséges.

Vegyél ladát aztán mégegyszer se veszel azt hiszem.

2014. máj. 26. 18:21
 20/20 ladas87 válasza:

Ladát venni....

Először is el kell döntened, melyik autótartó típushoz tartozol:

Amennyiben preaktív embernek tartod magad, szeretnél az autóval foglalkozni ->igen.

Amennyiben csak ide-oda rohangálni, hopp be és indulás, és semmi több a kötelezőkön kívül -> nem.

Ladát birtokolni azt gondolom felér egy újabb barátnővel, egy új hobbival. Ennek megfelelően, ha nem foglalkozol vele, ha ütöd vágod, hajtod, rengeteg kellemetlen élményben lesz részed.

Amennyiben figyelembe veszed, hogy az autó koros, hogy igazi öreglány, hogy lehetnek apróbb kellemetlenségek,DE sosem fog otthagyni ha egyszer elindult. Ódák zengenek a víz és olaj nélküli hazajövetelekről, az elhanyagoltság csúcsán tartott példányok hűségéről.

Egy szépen tartott, odafigyelt darab azért nagy öröm. A helyedben főleg a classic era-ból választanék, a krómos típusokból (1500, 1200, 1300, 1300S gömbszemű változatai).

Az a kis darázsmorajhoz hasonló motorzúgás, a hatalmas malomkerék kormány (akár amerikában a 60-70 években), a full bőr kárpit, a mértéktelen mennyiségű króm.

Viszont azt tudomásul kell venni, hogy ezek az autók alapvetően 80km\h utazóra lettek tervezve, a végsebesség csak az autó maximális amortizációjával csikartható ki.

Sosem fogsz lámpás gyorsulást nyerni, vagy dicsekedni a fillérekből kihozott balatoni leutazásról.

A te helyed a jobb szélső sáv, a lehúzott ablakokon pedig a járda mentén mindig lesz majd egy apukája nadrágját rángató kisgyerek, egy könnyeit elmorzsoló idős bácsi, aki utána fordul egy gyári vasnak.

A parkolóban gond nélkül fogod felismerni a sok azonos formaközt a saját ékszerdobozod.

A fogyasztás....Nos 8-10l valóban kell, még laza lábbal is. Viszont egy Lada, ha megy fogyaszt, ha nem megy, nem fogyaszt.

A bank ellenben minden hónapban küldi a csekket egy hiteles autónál. Ha mész, ha nem. :) Érdemes átgondolni.

Az alkatrészeken felesleges aggódni. Ugyan mindig van valami apróság, de minden 1-2000ft-ért megvásárolható, az egyesület tagjai segítőkészek, és minden településen lesz valaki aki legalább indíthatóvá tudja tenni az autódat, ha bármi baki ütne be. :)

Remélem tudtam segíteni.

2015. márc. 13. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!