Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes Ladát venni?

Érdemes Ladát venni?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és szükségem lenne autóra... Persze csak annyi pénz áll rendelkezésre, amennyit egy nyár alatt diákmelóval össze lehet szedni. A cél h kibírjon két-három hetente egy 90 km-es távot, plusz városban használnám. A Lada mennyire alkalmas erre? bírja az országúti tempót? Meg mi a helyzet szervizzel, sokat kéne rá költenem?

2014. máj. 15. 08:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
45%

Lada akkor jó ha te értesz a szereléshez vagy van egy haver szerelőd. Fogyasztása sok, elavult technika, bármi elromolhat, és el is fog.

Ha napi szinten akarod használni az autót, akkor Swift vagy F Astra ami olcsó és megbízható. Bár olcsó autónál a megbízható relatív, de ezekkel mindenképp jobban járnál mint egy Ladával.

2014. máj. 15. 08:46
 2/20 anonim ***** válasza:
36%
Ne vesződj vele, nem fog beleférni az idődbe, meg valószínűleg a pénzedbe sem, bár nem akarok zsebben turkálni. Egy öreg Lada tartása nem merül ki annyiban, hogy tankoljuk meg néha lemossuk. A leírtak alapján te nem autózni akarsz, csak kényelmesen és gyorsan eljutni ide vagy oda. Erre egészen biztosan nem érdemes autót tartani. Városban ott a taxi (drágának tűnik, de valójánban nem az, az autótartás költségeihez mérten), már ha nem túl kis városról van szó. Helyközi utakra meg az oszkar.com
2014. máj. 15. 09:52
 3/20 Zsebvirág ***** válasza:
0%

2!

Minek taxi városba? Helyi járat vagy bicikli pont elèg.

Am. meg 200 k körül tudsz olyan Swiftet venni amibe tèll. jó formán csak tankolni kell meg a biztosítást fizetni ès mehetsz vele sok helyre, de azèrt nem árt hozzá èrtövel menni a vásárláshoz.

2014. máj. 15. 09:59
 4/20 anonim ***** válasza:
43%

3-as: Hadd idézzem magamat: "A leírtak alapján te nem autózni akarsz, csak kényelmesen és gyorsan eljutni ide vagy oda"

Na most a helyi járat vagy a bicikili, mennyire kényelmes? Nem mindig van ám madárfüttyös jó idő. pl. most sincs.

2014. máj. 15. 10:10
 5/20 anonim ***** válasza:
22%
Aki Ladában gondolkodik aligha engedheti meg magának anyagilag hogy naponta taxizzon. Egy év alatt többet költene rá mint ha venne pl egy Swiftet és azt fönntartaná.
2014. máj. 15. 10:12
 6/20 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, sikerült megerősíteni a halovány sejtelmet h nem jó ötlet:)
2014. máj. 15. 13:47
 7/20 Zsebvirág ***** válasza:
48%

Én nem tudom, hogy mien istenverte városban lakhattok, de sztem a legtöbb városban a helyi tömegközlekedés ma már elfogadható szinten van. Persze, ha olyan helyen élsz ahol naponta 2x megy busz össz-vissz akkor megértem azt, hogy autót szeretnétek. A bicikli valóban esőben nem kényelmes, de azért nem minden nap tombol hurrikán.

És valóban, aki Ladában gondolkodik annak nem igen telik taxira. Csak sztem a Lada sem túl kényelmes, ha már ezt a szempontot nézzük. Inkább akkor egy Swift, az a Ladánál 1000x kényelmesebb.

Mindenesetre köszönöm a lepontozást...

2014. máj. 15. 14:44
 8/20 anonim ***** válasza:
Akkor gyakorlatilag mondhatjuk hogy aki Ladában gondolkodik annak nem telik Ladára?
2014. máj. 15. 14:52
 9/20 anonim ***** válasza:
28%
Az a baj, hogy nálunk a taxi szó az egy zsigeri ellenérzést vált ki és nem is vagyunk hajlandóak költségelemzést végezni esetleges alternatívaként, helyből rávágjuk hogy a taxi drága. Talán ez a legjobb megoldás venni egy 200 ezres Suzukit azt még 60000-ért a nevünkre venni, és hinni benne vakon hogy olcsón autózunk.
2014. máj. 15. 14:55
 10/20 Zsebvirág ***** válasza:

Persze, mert a Suzuki a Trabantot helyettesíti, a Lada, a Volán busz meg ezek 1000x jobbak...

De próbáld már ki Te meg azok az emberek, hogy 1 körre elvisztek egy Ladat majd utána üljetek át 1 Suzuki Swiftbe és figyeljétek meg, hogy vajon van-e különbség.

Eléggé nevetséges ez elvakult Suzuki Swift gyűlölet.

2014. máj. 15. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!