Miért kellene a forma 1-es autók hangjának nagyobbnak lennie?
Szia! Elég régóta követem a Forma 1-et, válaszom egyértelmű lesz.
2005, V10-es motor: http://www.youtube.com/watch?v=ZPeTyg9Tkrw
2014, V6-os motor: http://www.youtube.com/watch?v=9xpm3qdILp0
Most őszintén? Nem jobb, ha hangosabb a motor? Sokkal élvezhetőbb az egész futam.
Ezt én se értem. Egy utcai autónál sem előny ha olyan hangos mint egy légkalapács. Különben minek tesznek rá kipufogódobot.
Azt se értem soha, hogy mikor belső kamerás képet mutatnak, mi a fenének kell úgy felhúzni a hangerőt, hogy ordítson a tv. Ilyenkor mindig a kezemben a távirányító és lehalkítom, mikor meg elkezdenek dumálni a kommentátorok, akkor meg föl, mert akkor úgy lehalkítják, hogy nem hallom.
Igen, előttem jól leírták, és a videók magukért beszélnek...
Ráadásul ezzel a V6-al nem is olyan pörgősek a kocsik, meg ez az erővisszanyerős baromság.... Lassabbak, halkabbak, sokkal "utcaközelibbek" lettek a forma1-es autók. Ha Te ezt az egészet nem érzed át, akkor gondolom nemis nézel forma1-et, vagy nem érdekel.
Sokkal több erőt sugároz, és teljesítményt. Pl Hungaroringen is más egy AutoGP, aminek üvölt a motorja, meg egy kisebb betétfutam, ami épp csak zümmög.
Bár, sajnos a mai forma 1-nek ez a legkisebb baja.
Én sem értem, mi ez a harc...
Mondjuk nekem az egész autósporttal kapcsolatban ambivalensek az érzéseim.
Persze szeretem nézni, meg biztos élvezetes lehet száguldozni, és minden tiszteletem a pilótáké, hogy így kordában tudnak tartani ekkora erőket (mondjuk akik versenyzés közben meghalnak azokat annyira azért nem sajnálom, hiszen ők választották) de sokszor eszembe jut az is, hogy mennyi benzint, energiát és egyéb nyersanyagot elhasználnak a semmiért...
Nem a semmiért!
1. Amit az autósportban kifejlesztenek, és beválik, sok az előnye, előbb-uttóbb az utcai autókban is látható.
2. A szórakoztatás. Ennyi erővel ezt is lehetne mondani: A futball stadionok is mennyi áramot használnak, meg mennyi fizetést kapnak a játékosok hogy kergetik a labdát, meg hasraesnek... Adnák inkább a szegényeknek azt a pénzt...
Szerintem az első pontod egy közkeletű tévhit.
A Forma-1-ben a motorok végtelenségig kihegyezésére törekednek, utcai autóknál a tartósság fontosabb szempont.
Fejlesztéseken pedig egyébként is dolgoznak a gyártók mérnökei, nem kellenének hozzá az autósportok.
A második ponttal nem tudok vitatkozni, mindezek ellenére én is szívesen nézem ezeket, és pl nagy álmom, hogy kipróbálhassak egy NASCAR autót. Kb 800 dolcsiért lehet 8 percen át körözni egy olyannal adott pályán, persze lentebb vett teljesítménnyel :)
Mondjuk a focistadionokra itthon nem adnék pénzt az tuti, és a fizetéseiket is a teljesítményükhöz igazítanám a focistáknak. Ott vannak a kajak-kenusok, akik a legutóbbi VB-n közel tucatnyi érmet hoztak haza, ennek 3/4-e arany, szóval hozzájuk képest a focisták maximum minimálbért érdemelnek.
De ez már egy másik téma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!