Mit szóltok a 2014-es F1 korlátozásokhoz? (1.6L V6)
1.6 literes turbós V6-os motorok lehetnek már csak, max 15 ezres fordulatszámmal (eddig 18 ezret engedtek), és max 600 lóerővel.
A sebesség miatt nem aggódom, hiszen azt a párszáz kilós autót 600 lóerő is elég szépen fogja vinni, de valószínűnek tartom hogy a tipikus F1 hangtól elbúcsúzhatunk.
Pedig mekkora király lenne, ha mindenki olyan motort rakna bele amilyet akarna . :D
Amúgy nem követem az F1-et, így nekem mindegy.
igazából én sem
csak azért meglepődtem a hír hallatán
Ez egy dolog, de a verseny közben is hülye szabályok vannak. Előzés közben nem lehet az előrébb lévőnek cikázni, hogy maga mögött tartsa a versenytársat, kanyar előtt egyszer változtathat csak irányt...idiótaság.
Apám is azt mondja egyébként, hogy minek korlátozás? :D Ő eltörölne mindent, és menjetek srácok, csináljátok ti akartátok :D
igazából a biztonság miatt korlátozzák le őket... de ez annyit ér mint a sz*rnak egy pofon :D az 1.6-os motrokkal is ugyanúgy 300 fölött fognak menni, most akkor miért biztonságosabb ez? :D
nem 800 helyett 600 lóerő semmivel sem biztonságosabb
egyébként már a mostani V8-asok sem szólnak olyan szépen
meghallgattam youtube-on pár hangot a v10-es korszakból, hát azok jóval magasabb fordulaton mentek, szinte sikítottak :D 20 ezret is forogtak kb
ezek 18 ezerre vannak korlátozva
a v6 meg 15 ezerre lesz, szóval még rosszabb lesz a hangja :(
emlékszem még jó régen amikor még anno úgy nézett ki minden forma 1-es verseny hogy schumacher első, barichello második... még nagyon jó hangjuk volt az autóknak, és nekem máig az a sikító motor hang maradt meg a fülemben ha f1-re gondolok :D elveszik a varázsát ezzel sajna
erről beszélek, ezt a hangot már a mostaniak sem tudják, nem még hogy a v6:
nem tökmindegy milyen a hang?
Tvben úgy sem hallasz belőle semmit.
Ez az, ezért mondja apám, hogy mit törődnek a versenyzők biztonságával, ha ők saját maguk sem teszik ezt? Ők akarnak versenyezni, csinálják úgy ahogy akarják. Aki túl sokat kockáztat, legfeljebb belehal.
Egyetértek vele egyébként. Nyilván nem kívánom egyiknek sem a halálát, félreértés ne essék! De ők ezt bevállalták, és egyikük sem gyerek már, hogy mások vigyázzanak rájuk - ha ők nem teszik meg maguktól, akkor meghalnak, és kész.
Szerintem ha eltörölnének minden külső megkötést, egy idő után, (amikor versenyenként hullana el 1-2 pilóta, mert már csak 400 kilós egy kocsi mert kispórolták belőle a vezető kabinjának a védelmét is, és 1000 lóerős a motor aimvel már lehagynak egy vadászgépet is :D ) kialakulnának az íratlan szabályok. Csak ezt az utat jópár pilóta holttestével köveznék ki, amit az FIA nem akar hagyni. Jó kérdés miért? Ha egyszer a pilóták önszántukból viszik vásárra a bőrüket, akkor őket ez miért érdekli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!