Mit szóltok a 2014-es F1 korlátozásokhoz? (1.6L V6)
1.6 literes turbós V6-os motorok lehetnek már csak, max 15 ezres fordulatszámmal (eddig 18 ezret engedtek), és max 600 lóerővel.
A sebesség miatt nem aggódom, hiszen azt a párszáz kilós autót 600 lóerő is elég szépen fogja vinni, de valószínűnek tartom hogy a tipikus F1 hangtól elbúcsúzhatunk.
Szeretem az autókat, meg a motorsportot, de a forma1 a legunalmasabb, de a legnépszerűbb.
A hangjuk? ha vasárnap délután aludni szeretnék, akkor a forma1-re teszem, 2 körön belül elalszok.
Inkább egy jó mecsek rally, vagy egy jó magyar derbi, Ferencváros győzelemmel.
folyt.: és nehéz kezelhetőség mellett. Lényeg, hogy a hangjuk azoknak sem ennyire "visítós" volt, ellenben a bmw motorja már bőven 1000 lóerő felett volt...
Egyébként engem sem nagyon érdekel, én autófanatikus vagyok, mióta az eszemet tudom, de ez az F1, a közvetítések meg pláne nem az autóbuuziknak szólnak, hanem egy "minden hülye" számára fogyasztható "showműsor" formájában, amit lehet nézni a vasárnapi ebénél, óvodás kortól a nagypapáig... az olyan típusú vitákba meg pláne nem szálllok be, hogy a vettel mekkora überkirály, az xy meg egy szar, mert ilyen nincs, vannak a pilóták közt különbségek, még látni is, mert az e kiélezett technika felnagyítja ezeket a "nüanszokat", de aki ott van egytől egyig baromira jól tud autót vezetni, és az átlagtól, vagy akármilyen gyengébb versenyszériáktól fényévekre van...
Minden elismerésem, biztos nagyon jól megy és megbizható is, de engem akkor is nagyon idegesit, hogy az F1-ben akkora motor lesz, mint egy városi kisautóban, és a hangja sem lesz sokkal különbb. Csinálnának inkább egy 4 literes V10-est, a mai technika mellett az sem enne többet és nem sokkal lenne nehezebb.
De a legjobb lenne ha minden motorgyártót szabadjára engednének, minek Ferrari meg Renault meg mittomén milyen motor, ha szinte az utólsó csavarig meg van szabva, hogy milyen lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!