Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson s51 megszakítós gyújtás...

Simson s51 megszakítós gyújtását hogyan lehetne sokkal pörgőssebbé, és megbízhatóbba tenni?

Figyelt kérdés

2014. máj. 12. 22:33
 1/8 anonim ***** válasza:

ha jól belövöd akkor sokat számít.

Sokkal pörgősebbé viszont csak is jeladós gyújtással tudod jobbá tenni ,de ettől függetlenül nem érdemes szétpörgetni

2014. máj. 12. 23:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Babetta gyújtással, de ettől se lesz magasabb a fordulat, csak harapósabb lesz a gép a könnyű lendkerék miatt, sokkal jobb lesz a gázreakció, de se erősebb, se gyorsabb nem lesz a motor.
2014. máj. 13. 00:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát a megszakítósat azt sehogy. Nem tudom hogy mire gondolsz pörgősség alatt. Megbízhatónak viszont szerintem megbízható a megszás is. Nekem a huszonX év alatt nem kellett megállnom gyújtáshibából. Persze a megszakító igényel némi odafigyelést. Igen, ahogy már említették, Babetta gyújtást szoktak belebarkácsolni a Simsonba, annak könnyebb a lendkereke ami felpörgéskor és az elérhető maximális fordulatszámot tekintve is előny, plusz még karbantartást sem igényel. Nekem ezzel nincsen tapasztalatom, tehát nem tudom hogy a világítás/féklámpa/akksitöltés milyen lesz vele.
2014. máj. 13. 07:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Babaszi gyula az butaság :) Ott van a jó gyári tiris gyújtás!

Amúgy megszakítóssal is tudod jobban pörgetni a motort,ahhoz kisebb előgyújtást kell belőni,de annak meg nem igazán veszed hasznát ha nem a jó helyre van belőve.

2014. máj. 13. 12:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Kisebb előgyújtás? Magas fordulaton nem siet a gyújtás hanem eleve késik, ha még kisebbre állítod, lehet ki se pörög rendesen...
2014. máj. 13. 13:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Gyári tiris gyújtás sem pörgősebb, mert a lendkerék tömege kb ugyanakkora mint a megszakítósé.
2014. máj. 13. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:
5-ös: Kétütemű motor az egy más állatfaj. Az kisebb előgyújtást igényel mint a 4 ütemű. Mert jelentősen romlik a hengertöltés magas fordulaton (kevesebb benzin hamarabb elég) és a motor hőmérsékletének emelkedése is gyorsítja az égést. Igaz, az égésre fordítható idő is csökken, ez kompenzála valamelyest a gyújtás késleltetésenek igényét. Ezért van az hogy legtöbb 2 ütemű motoron fix gyújtást alkalmaznak a gyártók.
2014. máj. 13. 14:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Jó de ha eleve jeladósat teszel fel akkor már pörgősebb,mint megszakítóssal.
2014. máj. 13. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!