Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam a motorom, a vevő...

Eladtam a motorom, a vevő tönkretette és vissza akarja vetetni! Vissza kell vennem? Többi lent! Sürgős

Figyelt kérdés
Tegnap eladtam a motorom, nagyon szép és moturikusan is jó állapotban volt. (50es kismotor) Kipróbálták, rendesen meleg motorral, ment vele a srác pár kört, rendesen kipróbálta, átnézték stb. A motor nálam is hibátlanul üzemelt az elmúlt fél évben, mert fél évet volt nálam. Elvittem nekik a motort mert 40 kilómétert nem akarta az apja, hogy főúton mennyen vele. Amint leraktuk elment vele a srác motorozni, és mire hazaértem (kb 1 óra) Hívnak, hogy szar, nem lehet vele menni. Ma meg úgy hívtak fel, hogy rengeteg hibát felsoroltak. Pl.: "Az aksi szar!" kb 1,5 hete nem volt beindítva a motor, mégis pöccre indult hidegen, minden elektronika működött. Nem értem, vegyem vissza, mert megkérdezett egy szerelőt, és ő azt mondja vegyem vissza, mert 150.000ft a javítás...könyörgöm 200.000at fizettek az egész motorért! Mit tegyek? Vissza kell vennem ilyen esetben? Vagy ne is foglalkozzak vele ilyen esetben? Tanácsokat tapasztalatokat, esetleg olyan szabályokat amiket ilyenkor nekem tudnom kell. Mindenki véleményére kiváncsi vagyok.

2014. máj. 4. 21:24
1 2 3
 11/21 szelepke ***** válasza:
Tollas a hátad,hogy ekkora madárnak néznek??
2014. máj. 4. 22:01
 12/21 A kérdező kommentje:

Leírom az alap hiba elírását! Ment vele a gyerek a városban és egyszer csak nem tudott vele elindulni mert amint kiengedi a kuplungot lefullad. És azt mondja hogy meglilult a hátsó tárcsa?! Érdekes módon amikor elvitte gyönyörű kopásmentes volt, nulla vállal a tárcsa. De azt mondja csak melegen jön elő, hidegen nem és hogy itt nem volt ideje bemelegedni, mert, annyit nem próbálta ki. 10 percet beszélgettünk az alapjáraton melegedő motor mellett, ment vele 2 kört, járó motornál beszélgettünk, majd ment vele még egyet. Az a motor már üzem meleg volt.

Vicchez hozzá tartozik, a szerelője azt mondta "Valami gokart kipufogó van rátákolva"... Ami valójában egy nagyon drága sport kipufogó, amit erre a típusra gyártottak. Ugyan ilyen mint a videón, a motor is ugyan ilyen:

https://www.youtube.com/watch?v=qL-o2T_u0SA

Szerintem nem ért hozzá a szerelő, csak dobálozott a számokkal. Holnap fel kéne hívnom az ürgét, hogy mire jutottam. Mindig az apja hív elöször aztán a 15 éves gyereke. 20 éves vagyok, szerintem azt hiszi velem megcsinálhatják a visszavetetést.

2014. máj. 4. 22:04
 13/21 anonim ***** válasza:
nem kell belemenned semmibe , akármit mondanak, az már nem a tied aztán kész, lezárva minden , az már az ő gondjuk, bár szerintem a 15 éves kis hülye gyerek baszott el valamit , lehet a kuplung ragadt össze vagy nem tudom... de akkor is vicc az egész
2014. máj. 4. 22:41
 14/21 anonim ***** válasza:
de te mikor használtad utoljára a motort?
2014. máj. 4. 22:43
 15/21 anonim ***** válasza:

Jéé, pont 3 hete történt velem is ilyen.

Adott volt egy NSF 125, ő megakarja venni. Oké vigyed.

Hazafelé 150 fölött ment vele végig, és mikor hazaért, felhív, hogy ezt a szart márazonnal vegyem visszafele, mert nem indul be, meg hörög, meg fullad. Érdekes, nekem sohasem volt baja (főútvonalon vitte hazafelé 35 km táv), 50-esként, adásvételit nem írtunk, nem leszek okirathamisító, de a lényeg az, hogy vissza akarta vetetni ő is.

Mi még adásvételit se írtunk, szóval nekem nagyobb okom lehetne parázni, de nem :D

Nyugodj meg, semmi probléma nincs.

haverok előtt lehet tette a fejét egy kicsit a gyerek, vagy odabaftak a tárcsának, elhajlott, és a súrlódástól felmelegedett (ahogy írtad)

Nem vagy hibás.

2014. máj. 4. 22:51
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem ilyen egyszerű, hogy beleírom a szerződésbe, hogy nincs hiba, aztán onnantól semmi felelősségem nincs. Ha a vásárléskor rejtett hiba áll fenn és ez a vevőnél előjön, és a vevő be tudja bizonyítani, hogy a hiba már a vásárlás előtt fennállt, akkor az eladóé a felelősség, a vevő kérhet árleszállítást vagy elállhat a vásárlástól és visszakapja a pénzét. Ez a törvény, ezt nem írja felül semmilyen adásvételi szerződés, akkor sem, ha az ellenkezőjét írják bele.

De kötve hiszem, hogy valaki perelni fog egy 200k-s motor miatt.

2014. máj. 4. 22:51
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell visszavenned, miért is tennéd? Te magánszemélyként eladtad a motort, nem vagy köteles garanciát is adni.

Nem nagy segítség, de én is találkoztam már ilyen vevővel.

Amikor az előző motoromat meghirdettem akkor ott is volt egy vevő aki kérte, hogy az adásvételibe írjuk bele, hogy semmilyen hibája nincs. Erre én azt mondtam, hogy én nem tudok semmilyen hibáról, de képzett motorszerelő sem vagyok és állapot felmérő sem - ha gondolja aláírom, de hogyan fogja bizonyítani, hogy ha valami gebasz lesz akkor én azt már tudtam és eltitkoltam?

Aztán valami garanciát próbáld nekem beadni - mondtam, ok, kapugarancia van az megfelel? Erre ő megkéredezte, hogy az milyen...

Aztán mondta, hogy elvinné egy szervizbe állapotfelmérésre. Semmi akadálya. Továbbá belenéznének a blokkba...Kérdeztem ezt hogy gondolja? Mert tudtom szerint ez a motor sosem volt megbontva és nem is fogom engedni, hogy szétbarmolják amíg tulajdonomban van. Mérjen kompressziót, próbálja ki, vigye el szakszervízbe, de atomjaira csak akkor szedje ha már nekem kifizette a vételárat...

Aztán visszajött egy "szerelő" barátjával. Aki először a karburátor szinkronról kérdezgetett ( hogy mikor volt) én pedig mondtam, hogy soha. Erre szörnyülőködő képet vágott mire én elmondtam, hogy itt injektor szinkron volt és 24ezrenként. Aztán kiröfögték, hogy akkor ők most kompressziót mérnek, mondtam, hogy ok. Megmérték és hümmögtek, hogy hát ez nem olyan jó...Ekkor eldurrant az agyam és a Haynes-t lapoztam fel nekik, plusz odatoltam a gyári szerviz manualt amiben le volt írva a kompresszió határértéke. Erre azzal védekeztek, hogy nem tudnak angolul - itt közbevettem, hogy azért az elhiszik nekem, hogy oda leírt mértékegység talán a kompresszióhoz tartozik és ha nekem nem hisznek akkor vergődjenek el egy szakfordítóhoz. Egyébként ekkor már tele volt a hócipőm és megkérdeztem a "szerelő" urat, hogy ugyan mondja már meg, hogyan szervizel motorokat, mivel magyar szakirodalom elég hiányos és azért egy modernebb gépet már nem nagyon "séróból" matatni... Az egyébként milyen gáz már, hogy egy magamfajta botcsinálta szerelő kényelmetlen helyzetbe hoz egy ilyen "szaktekintélyt"? ( Sok éve az előző gépsárkányomat Frecska János szervizelte - akkoriban emlékeim szerint a Hollós művekben szerelt. Mindenféle hülye kérdéssel bombáztam amíg ő a gépet műtötte és olyan szakszerűen, de érthetően magyarázott mindent még egy olyan tudatlan tuskónak is mint én is sikerült felfognom ( neki hittem el, hogy a motort tényleg nem a mókusok hajtják :) )

Szóval a vége az lett, hogy másnak adtam el a gépet mert egyszerűen nem volt komplett a srác - mindenféle hitelkonstrukciókkal próbálkozott a vételár fizetését illetően. Szó szerint felajánlott egy bocit (!!! Igen, egy élő borjat!!! ) ellentétel részeként ( bérházban lakom ). Ez is milyen már? :)

Te ne vedd vissza motort és legközelebb óvakodj az ilyen vevőtől. Bocs, hosszú volt, elnézést mindenkitől.

2014. máj. 4. 22:53
 18/21 A kérdező kommentje:
Korrekt válaszok! Köszi! Holnap felhívom és megpróbálok vele megbeszélni egy találkozót, és megnézem a motort, nem szerelő vagyok, de gépész végzettségű, nem vagyok hülye hozzá, ránézek! És megpróbálom felfogatni vele személyesen:) köszi a tanácsokat, vissza biztosan nem veszem, az a motor jó volt, engen hűen szolgált!
2014. máj. 4. 23:22
 19/21 A kérdező kommentje:
jah annit válaszolnék, hogy 1 hónapja mentem vele, azóta egyszer amikor lefotóztam beindítottam, és visszacsomagoltam, letakartam stb. Szerintem meggondolta magát a srác, vagy kiélte magát a motoron!
2014. máj. 4. 23:25
 20/21 anonim válasza:

Hasonló történt velem is, csak kicsit fordítva. Próbakörre vittem el a kiszemelt mocit, csakhogy azalatt a 5 perc alatt amíg mentem vele lefulladt és be se akart indulni, úgyhogy otthagytam és annyiban maradtunk, hogy hív ha majd újra működik. Pár napra rá hívott is és mondta, hogy generálozni kell motort mivel 'én hidegen húztam neki', úgyhogy vagy fizessem ki neki a szervizt vagy vegyem meg a motort. Megoldás végül az lett, hogy letiltottam a számát, mert egyrészt abszurd, hogy a próbakörön ment volna tönkre, másrészt meg egy utolsó senkiházi az aki egy ilyen állítással próbál meg fenyegetőzni és ezzel nyerészkedni másokon...

Onnantól kezdve ahogy megtörténik az adásvétel a motor már nem a te tulajdonod, így semmiféle későbbi hibákért nem vagy felelős. Szerelőjük meg valami falusi 'Pistabá' lehet ha a sport rezonátort gokart tákolmánynak hiszi. Helyedben ugyanúgy letiltanám a számát, mert semmit nem tudnak tenni ellened, ha meg házhoz jön fenyegetőzni, az már zaklatás, és lehet menni feljelenteni.

2014. máj. 4. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!