Olyan nehéz elhinni hogy árulnak 50ccm-es blokkhoz alsó
tűgörgőt. Nem?
Figyelt kérdés
Jó oké, kell hogy áruljanak mert miért ne. De tényleg van olyan ember aki a főtengely 2 felét szétszedi? Nyilván esztergályosok tudnák szétszedni meg tökéletesen összerakni melegítéssel. De most nah, nem egy olyan dolog szerintem amihez hozzá kéne nyúlni:D Én inkább újat vennék. 10k-ért már van jó minőségű mza. Most a munkadíj (már ha nem ismerős csinálja) és a görgő már majdnem ott van mint egy új főtengely ugye kompletten hajtókarral. És am már úúújj ugye:D
2014. máj. 4. 18:05
1/6 anonim válasza:
"De tényleg van olyan ember aki a főtengely 2 felét szétszedi?"
Tényleg van.
"Én inkább újat vennék. 10k-ért már van jó minőségű mza."
Ha te tudsz 10 ezerért MZA-t, örülj neki, én 12 ezer alatt még sehol nem találkoztam vele.
"Most a munkadíj (már ha nem ismerős csinálja) és a görgő már majdnem ott van mint egy új főtengely ugye kompletten hajtókarral. És am már úúújj ugye:D"
Vannak esetek, mikor nem jó az új. Például egy könnyített, centrírozott vagy nagy dugattyúhoz alakított főtengelyt nem szívesen dobsz ki az ablakon azért, mert elfáradtak a tűgörgők. De olyan is van, hogy nem lehet egy motorhoz új főtengelyt kapni, esetleg lehet, de semmit sem ér. Ilyenkor is marad a felújítás.
2014. máj. 4. 18:19
2/6 anonim válasza:
arról a jó minőségűről annyit, hogy én vettem egy 70-es erősítettet, és kb 1000 km után zörgött a gyárinál csak picit magasabb fordulaton dolgozó 70/4f henger alatt...
2014. máj. 4. 18:20
3/6 waland válasza:
Már nem azért, de az, hogy te inkább veszel új utángyártott főtengelyt 10000-ért, mint javíttatod a valamivel jobb minőségű gyárit, mondjuk 7-8k ért, az a te személyes dolgod, de a főtengely-felújítás nem mai dolog, nem a szrrágás miatt csinálják sokan inkább ezt (én is inkább felújíttatok, semmint vegyek egy valamilyen minőségűt, ami vagy jó lesz, vagy nem).
2014. máj. 4. 18:58
4/6 A kérdező kommentje:
Nos így jobban belegondolva teljes mértékben igazatok van. Sajnos már tényleg nem kapni ezekből a drága cuccokból gyárit. Csak rossz, és jó minőségű után gyártottat. De a jó után gyártott se jár a közelébe az eredetinek. Köszönöm válaszaitokat. Mostmár én is így próbálok meg hozzá állni a dolgokhoz. Bár eddig is így álltam hozzájuk, csak nem főtengely téren:D De lehet azért mert még nem volt alkalmam elvinni egy mesterhez aki megcsinálja nekem (szerencsére még nem is kellett) szakszerűen és tökéletesen.(ment a zöld:))
2014. máj. 4. 19:12
5/6 anonim válasza:
Nem rosszak a gondolatmenetek, de a főtengely javítókészlet sem lesz már gyári (NDK-s) így kvázi tökmindegy hogy komplett főtengelyt veszel vagy csak javítókészletet (hajtókar, tűgörgőkkel) (Mert ugye nem gondoltad hogy a régi hajtókarral rakatod össze?!)
Azonkívül lehet hogy a régi főtengelyt a szimeringek is megkoptatták, jó lehet a szimering helyével játszani valamelyest. Én új MZA-st vettem, 1.5 éve benne van, semmi baja.
2014. máj. 4. 19:46
6/6 A kérdező kommentje:
Igen igaz:) Én a mai nap rendeltem pár alkatrészt. Tűgörgőket szeretném benne cserélni már ha kopottak. Ha nem, akkor jó lesz tartaléknak. Csak mert zörög, elvileg síber tű az oka de nembaj. Szeretem ha van nálam 1-2 főbb pót alkatrész. De am középblokk tömítés miatt szedem szét. És ha már ott vagyok, szimeringeket is cserélek benne. Még akkor is ha nem folyik. viton-ról azt hallottam hogy jó. Azt is rendeltem. Remélem tökéletes lesz majd az össze szerelés után:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!