Gyakorlati oktatásnál autó pályára is felvisz az oktató?
Gyakorlati oktatásnál muszály minden auto iskolának felvini a tanulót autó pályára vagy budapest belvárosába? Mert nagyon félek hogy mit fognák csinálni ilyen nagy forgalomban millió autó előtem és mögötem
Még jászberényben vagy hatvanban is le blokolok nem még pesten vagy autó pályán
Autópályán nem kell vezetni oktatás alatt hivatalosan.Hogy felvisz e az okatató pályára hogy megmutassa miként folynak ott a dolgok az már csak rajta múlik.
Jászberéynből meg nem fognak felvinni pestre.
Én Hódmezővásárhelyen vizsgáztam és mivel ott legközelebb csak Szegednél van autópálya ezért nem vittek fel. Az autópályás vezetés nem kötelező része a tanuló vezetésnek. Sztem kérdező össze téveszted az országúti vezetéssel, az a kötelező elem a 9. órától.
Nálunk az nagy szó volt, ha vkit Szegedre bevittek, de pl. én még abban a ,,megtiszteltetésben" se részesültem.
Ez oktatófüggő. Az oktatók 90%- nem visz fel autópályára, nem pazarolják a pénzt a matricára.
Én először autópályán a jogsim megszerzése után 2 hónappal vezettem, azóta szinte mindig ott járok be a közeli falvakba, városokba.
"Elvileg mindenkinek kötelező felvinnie autóút/autópályára"
Ilyen szabály nincsen és nem kötelező.Ugyanis sok helyen ez kivitelezhetetlen lenne,mert pl vegyük csak az én példámat attól a várostól ahol én vizsgáztam a legközelebbi autópálya felhajtó 120 km-re van.És egy oktató sem fog 1 órát autózni a legközelebbi autópálya felhajtóhoz egy órát apályán és újabb 1 órát vissza.Nincs értelme és igazából annak sem hogy autópályán vizsgázzon az ember mert ott csak egyenesen kell menni a forgalom se nagy ügy mert aki gyorsabban akar menni mint te elhúz a belsőbe.Mellesleg ha pályán vizsgáznál ott hogy oldják a kötelező feladatokat amiket meg kell csinálni egy vizsga során.
Meg ha jobban belegondol az ember a pályán nem derül ki hogy tud e valaki a forgalomban közlekedni és tudja e alkalmazni a kresz szabályait.
Azt még aláírom hogy lehet Pesten van olyan vizsgaútvonal amelynek egy szakasza érinti a 0-ást ,de olyan nincs hogy az egész vizsgaútvonal csak autópályán zajlik. A nullás meg nem is autópálya ha úgy vesszük ,mert csak elkerülő ,vagyis aki nem Pestre tart csak átakarna menni ők kikerülhetik a 0-son Pestet,nem beszélve arról hogy nem is autópálya hanem autóút (vagyis nem fizetős).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!