Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Német rendszámú járművem...

Német rendszámú járművem vezetheti a magyar állampolgárságú barátom, esetleg rokonom?

Figyelt kérdés
Elnézést, de nem vagyok tisztában a jogszabályokkal, annyit hallottam hogy bekeményítettek, és most nem egyértelmű hogy mivan.
2014. ápr. 29. 15:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért ne vezethetné?
2014. ápr. 29. 15:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Mert úgy hallottam hogy magyar állampolgár külföldi rendszámú autót nem vezethet (használhat) itthon. Nem szeretnék büntetést se neki, se magamnak, meg azt se nagyon szeretném hogy levegyék a rendszámom.
2014. ápr. 29. 16:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért ne mehetne vele ha tiszta minden papírja és a csávónak is rendben vannak a papírjai. ha van műszaki,biztosítás mehet le a földről. Ebben az esetben csak akkor kötekedhet a rendőr ha nincs meghatalmazás irva a tulaj és a használó közt,hogy mehet a kocsival. De ami a kérdésed: NYUGODTAN MEHET VELE ITTHON IS
2014. ápr. 29. 16:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak akkor vezetheti, ha te is (mint az autó tulajdonosa) ott vagy. Egyébkét nem.
2014. ápr. 29. 17:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Akkor újabb kérdés merült fel.. De nem hiszem hogy ott kéne ülnöm minden alkalommal.. Kölcsönadásra van valami formanyomtatvány?

Ez azért baj, mert nekem magyar rendszámú autóm nem lesz. Nem luxusautós adókerülő köcsög vagyok, de sokat éltem kint és cégem is van. Szóval nekem egyszerűbb így.

2014. ápr. 30. 07:47
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es vagyok újra.

Magyar állampolgár akkor vzethet külf-i rendszámú kocsit, ha:

- külföldön bejelentett lakcíme van

- külföldön dolgozik (és erről igazolása is van)

- külföldön tanul (szintén igazolás!)

vagy: a külföldi rendszámú gépkocsi tualjdonosa szintén ott ül az autóban.

Itt van egy szerződés neked, nem tudom hogy ebbe mennyire köthetnek bele, de tessék:

[link]

2014. ápr. 30. 17:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2014. máj. 2. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!