Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Presztízsben szerintetek egy...

Presztízsben szerintetek egy BMW 320xd sedan vagy Egy Audi A4 Avant quattro erősebb?

Figyelt kérdés
Mindkettő ledes nappali menetfényes, bőrbelsős, automataváltós, gyakorlatilag fullextrás lenne. És mindkettő feketében, B oszloptól hátrafele sötétítve. Mindkettő max 1-1,5 éves 20-30. 000-et futott autó és árban sincs lényeges különbség. Nem igazán tudok dönteni

2014. ápr. 29. 12:16
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
19-es: Értem, tehát neked egy 12 millás (zsírújan, szalonból 15-16 milla) autó teljesen hétköznapi. Szabad érdeklődnöm hogy milyen autóval jársz? Rolls Royce, esetleg Lamborghini?
2014. ápr. 29. 19:58
 22/48 anonim ***** válasza:
54%

Az embörnek: abból kiindulva válaszoltam, hogy sokan a kondenzvizet olajnak nézik. De olyan is volt, hogy behozta a delikvens a masinát azzal, hogy folyik az olaj. A szerelő fél óra múlva jött fel jelenteni, hogy semmi baja. Kiderült, hogy az a folt biza már ott volt az ő parkolóhelyén és egy másik dágványból folyt ki korábban. Mert tetszik tudni, az olaj ott marad jó sokáig. Főleg egy teremgarázsban.

Na és motorolaj, vagy gázolaj folyik abból a szegény, lelkét kilehelni készülő paripából?

Az utóbbira tippelek, le is írnám, hogy miért, de szintén műszaki embörnek nem részletezem.

Jómagam sem komálom annyira a BMW szekereit, de amit le méltóztatott írni róla, tökéletesen igaz az Audira is, csak még jobban. De én műszaki okokból vagyok ezen az állásponton, nem olyan közhelyes frusztrált halandzsázás miatt, amit le tetszett ide írni.

Volt szerencsém már belekukkantani 10 éves "pusztulat" Audi és BMW masinákba is, és mondhatom, azok a 10 éves "pusztulatok" 1000x jobb autók, mint a ma kaphatók. Vagy mint a Suzukik. Pedig mint említettem megvan a nem túl fényes véleményem a német autókról. A Suzukit meg ne is emlegessük egy lapon ezekkel, volt dolgom velük is elég, főleg egyes nem normális tulajaikkal. Nem akarok megsérteni senkit, ezért nem nyilatkozok róluk.

2014. ápr. 29. 20:00
 23/48 anonim ***** válasza:
58%

Túl sok fut mindegyikből már az a probléma..

Nyáron lent voltunk parton a siófoki éjszakában. Volt pár drága kocsi, E60, E90, A4-5-6 rengeteg, S6, Maserati Granturismo, Mazda 6. Direkt figyeltem melyikre kapnak rá jobban az emberek. A Maseratit és a Mazdát állták körül.

Audiból meg BMW-ből 12 egy tucat itthon, unalmasak nagyon.

2014. ápr. 29. 20:00
 24/48 anonim ***** válasza:
54%

Jah, mert a Maerati mindig is különlegesség volt, a Mazda meg új (gondolom a 6-os), vagy valami ritkább gépsárkány. A kérdező helyében vennék egy új Mazda6-ot oszt' jónapot!

Csípem amúgy az ilyen kérdéseket, mindig megjelennek a márka-utáló fusztrált megmondóemberek és fröcsögnek :) Suzukis kérdésnél azzal, hogy az nem autó. BMW kérdésnél meg hogy bunkók autója. Olasz és francia kocsiknál meg hogy azok moslékok... Aztán másnap beülnek elégedetten valami ótvar autóba.

2014. ápr. 29. 20:11
 25/48 anonim ***** válasza:
58%

Hétköznapi, igen. Sok jön szembe az utcán, nem értem, akkor miért lenne extra? És te mennyivel leszel ettől több?

Amúgy egy 8 éves Toyota Avensis 1.8-al járok, ha már kérdezted. Mellette pedig apránként újítok egy Opel Manta-t, lassan kész lesz. Már alig várom.

És mielőtt visszakérdezel, egyik se presztízsautó.

2014. ápr. 29. 20:15
 26/48 anonim ***** válasza:
54%
Kár volt leírnod előző, milyen autód van és lesz, ezeknek az "uraknak" a 8 éves autó is már szétesni akaró rozsdaboglya, az Opelt meg magasról lenézik, pedig ezek ám az autók. Több Suzuki fordult meg nálunk, mint Opel, pedig szervizelünk Opel flottát is, a Toyotáról meg azt hiszem, nem kell elmondanom, hogy még 10 évesen is mint az új...
2014. ápr. 29. 20:19
 27/48 anonim ***** válasza:

"Embör" én nem kérdeztem azt, hogy mi folyik belőle, hanem kijelentettem. Arra válaszoljon, amit kérdeznek.

Ahogy írtam: a motorolaj folyik belőle, a szomszéd állandóan öntögeti utána - és állandóan friss tócsa van alatta, amit ronggyal törölget fel.

Ezt a pökhendi nagyokos stílust pedig szerintem jobb lenne hanyagolni - nem kéne már azt is jobban tudni, hogy a már évek óta mellettem parkoló kocsinak mi a baja, az a parkolóhely pedig fixen a szomszédé, és nem, más nem áll oda soha (mindenkinek megvan a saját helye) - illetve szerintem kettőnk közül én beszélek a szomszéddal is többször.

Ja, a 10 éves pusztulatok is csodálatosak, van egy a családban, na az éppen nem ereszti az olajat, csak éppen pár ezer km alatt megeszik 1 literrel belőle. 170.000 km van benne - rendszeresen karbantartott, és már jó sok százezer is rá lett költve. De tényleg, csúcstechnológiával zabálja még mindig a motorolajat. Le a kalappal.

2014. ápr. 29. 20:31
 28/48 anonim ***** válasza:

A pökhendiség kérdésében egyetértek. Az elején még poénra vettem a dolgot. De legalább az "embörröl" megismertük egymást.

Az olaj falás megesik. Még az általam oly nagyra tartott Toyotáknál is. A németeknél gyakrabban, de azoknál se mindegyik esetében.

Ezt a presztízs dolgot amúgy sosem értettem. A szememben nem létezik presztízs autó. Van szép autó, van megbízható autó, van ritka, egyedi, különleges, kényelmes, stb.. Csak az a baj, hogy olyan nincs még, ami mindezt egyben tudná. Talán nem a presztízsre kellene hajtani és akkor kérdezés nélkül is megtalálná a kérdező a neki megfelelőt.

2014. ápr. 29. 20:42
 29/48 anonim ***** válasza:

Ez egy akkora TROLL kérdés, mint ide Lacháza.

A kérdező állítólag hezitál a BMW 320xd és az Audi A4 Avant Quattro között, közben meg az Audit isteníti. Tuti, hogy csak egy jót akart szórakozni.

2014. ápr. 29. 23:55
 30/48 A kérdező kommentje:

29-es: Nem tudom mit jelent a "TROLL kérdés", nem nagyon vagyok járatos az internetes szóhasználatban. Csupán az "utca emberének" véleménye érdekelt volna, mert azért az utcán csak nem állíthatom meg az embereket ezzel a kérdéssel, a haveri, családi, üzleti körben meg igen hülyén jönne ki, ha ilyennel interjúvolnám őket.

Nem is tagadtam, hogy az Audi javára billen a mérleg, sőt még azt is elismertem, hogy jelenleg is az van. Csak tetszik a BMW is, de csak kívülről, és az is inkább csak előről. Oldalról és hátulról már nem annyira, ellentétben az Audival.

Amikor tegnap megírtam ezt a kérdést, akkor 80%-ban billent a mérleg az Audi javára, már most ez 99%-nál tart, úgyhogy azért mindenképp megérte feltennem ezt a kérdést.

2014. ápr. 30. 08:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!