Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minden esetben kell kivágásnak...

Minden esetben kell kivágásnak lennie légzsákos (Airbag) jelöléssel ellátott autós üléshuzatokon?

Figyelt kérdés

Ma vettem az Aldiban egy univerzális üléshizatot "Airbag" jelöléssel.

Viszont nincs kivágva a helye (jól raktam fel, megfelelő oldalra kerültek a jelölt első üléshuzatok). A típuslistában külön kiemelve, hogy Ignisre is a TÜV Kraftfahrt GmbH laboratórium bevizsgálta. A használati útmutató, ugyan jelöl bizonyos helyeket ahol nekem kell vágni autó típustól függően, de azok csak az öv csatok helyei, fejtámlák rögzítési pontjai, vagy bizonyos ülések esetén a "döntő, kioldó" kar helye. Légzsákra nincs kivágási utasítás, de hülyén is nézne ki nagyon. Ellenben a huzat belső felére a "Warning" felirat mellé annyi volt írva, hogy az első üléshuzatok varrása egy síkba kell hogy essen az autó (jelen esetben Ignis) gyári üléseinek a varrásával.

Mivel nincs kivágás, így az üléshuzat anyag vagy maga a varrás lehet kikönnyítve? Találkozott valaki már ilyen megoldással? Csak hogy mégis megnyugodjak...

2014. ápr. 27. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, hogy az üléshuzat lesz az erősebb. Valószínűleg a varratokat csinálták meg úgy, hogy kellő erőhatásra szakadjon. Ha rajta van a TÜV vizsgálat, akkor valszeg nyugodtan használhatod.
2014. ápr. 27. 20:53
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Az Ignis ülésben nincs légzsák, tehát teljesen mindegy!
2014. ápr. 27. 21:18
 3/4 A kérdező kommentje:

# 2

Az enyémben van gyárilag, így nem teljesen mindegy. Oldalt a két első ülésen Airbag tábla és a gyári leírásban is.

Lehetséges, hogy évjárat és felszereltség függő, de ebben van az biztos.

2014. ápr. 27. 21:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Ezt találtam ha valakit érdekelne:

"...Szerencsére már kaphatók itthon is olyan termékek, melyek a gondos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően programozottan szakadnak fel a megfelelő helyen, így a légzsák végezheti a kötelességét, megvédheti az utasokat."

[link]

Megnyugodtam...

2014. ápr. 27. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!