Minden esetben kell kivágásnak lennie légzsákos (Airbag) jelöléssel ellátott autós üléshuzatokon?
Ma vettem az Aldiban egy univerzális üléshizatot "Airbag" jelöléssel.
Viszont nincs kivágva a helye (jól raktam fel, megfelelő oldalra kerültek a jelölt első üléshuzatok). A típuslistában külön kiemelve, hogy Ignisre is a TÜV Kraftfahrt GmbH laboratórium bevizsgálta. A használati útmutató, ugyan jelöl bizonyos helyeket ahol nekem kell vágni autó típustól függően, de azok csak az öv csatok helyei, fejtámlák rögzítési pontjai, vagy bizonyos ülések esetén a "döntő, kioldó" kar helye. Légzsákra nincs kivágási utasítás, de hülyén is nézne ki nagyon. Ellenben a huzat belső felére a "Warning" felirat mellé annyi volt írva, hogy az első üléshuzatok varrása egy síkba kell hogy essen az autó (jelen esetben Ignis) gyári üléseinek a varrásával.
Mivel nincs kivágás, így az üléshuzat anyag vagy maga a varrás lehet kikönnyítve? Találkozott valaki már ilyen megoldással? Csak hogy mégis megnyugodjak...
# 2
Az enyémben van gyárilag, így nem teljesen mindegy. Oldalt a két első ülésen Airbag tábla és a gyári leírásban is.
Lehetséges, hogy évjárat és felszereltség függő, de ebben van az biztos.
Ezt találtam ha valakit érdekelne:
"...Szerencsére már kaphatók itthon is olyan termékek, melyek a gondos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően programozottan szakadnak fel a megfelelő helyen, így a légzsák végezheti a kötelességét, megvédheti az utasokat."
Megnyugodtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!