Opel Astra G 1.4 16V vagy Daewoo Kalos 1.4 16V?
Mindkettő 5 ajtós kivitel, 2004-es évjárat, ~90..130e km-rel.
Opelről azt olvastam, hogy elég lomha, viszonylag sokat fogyaszt, viszont nagyobb a csomagtere és talán az utastere is nagyobb valamelyest (kényelmesebb?).
Kalos fürgébb, kisebb fogyasztás, ráadásul a tolvajok fő célpontja sem kifejezetten ez a márka (ellenben az Opellel). Bár igaz, ennek csak 220 l-es a csomagtere.
Melyik lehet a jobb választás?
Na kipróbáltam mindkettőt.
Az Opellel el sem indultam, elég volt beleülnöm. Egyszerűen borzalmas. Rettenetesen kényelmetlen első ülés, mintha egy régi fapados villamoson ülnék, a térdemet meg a műszerfal böködte, a kormány a combomon.. ááá.. borzalmas.. gyorsan kikászálódtam belőle, és búcsút intettem neki.
A Kalos már sokkal élhetőbbnek bizonyult, bár egy kicsit szélesebb ülésre számítottam. Magas fejtér elöl, és még hátul is van lábtér, ami egy kis kocsi esetében azért nem evidens.
Igen jól húz, de ehhez fel kell pörgetni 2000 fölé, alatta nem igazából van nyomaték.
Sajnos a kipróbált darab (bár a kereskedésben 90e km-rel hirdették - ennyi volt az órában), valószínűleg ennek legalább a dupláját futotta már, ugyanis a kormány tíz óránál tükörsímára volt kopva, a váltószoknya is romokban hevert, és még számos egyéb jel is arra utalt, hogy valaki babrált azzal az órával.. szóval ebből kifolyólag inkább meghagytam másnak a lehetőséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!