Opel Astra G 1.4 16V vagy Daewoo Kalos 1.4 16V?
Mindkettő 5 ajtós kivitel, 2004-es évjárat, ~90..130e km-rel.
Opelről azt olvastam, hogy elég lomha, viszonylag sokat fogyaszt, viszont nagyobb a csomagtere és talán az utastere is nagyobb valamelyest (kényelmesebb?).
Kalos fürgébb, kisebb fogyasztás, ráadásul a tolvajok fő célpontja sem kifejezetten ez a márka (ellenben az Opellel). Bár igaz, ennek csak 220 l-es a csomagtere.
Melyik lehet a jobb választás?
Én az Opelt választanám.
A G Astrában szerintem még elmegy az 1.4-es motor. A H-ban mér tényleg lomha, de az nehezebb autó és azért azzal is el lehet közlekedni.
A pontos fogyasztási adatokat nem ismerem, de meglepődnék rajta ha literekben lehetne mérni a különbséget.
Még egy fontos szempont: Opel alkatrészt 10 év múlva is lehet majd kapni nagy valószínűséggel. Míg a másikat teljesen kivonják Európából és már csak 10 évig van alkatrész ellátás. Utána marad az öreg bontott vagy utángyártott alkatrész arany áron.
Opel, mert 3000-től húz rendesen ha egyedül ülsz benne és úgy váltasz 2. ban is pörgeti a kereket.(igaz ez még csak egyszer sikerült),az 1.4 7-8 litert fogyaszt,kényelmesebb mint a Daewoo,jobban néz ki belül és kívül mint a Daewoo.
Ja és nem eszi az olajat az ecotec,nem szokott baja lenni.
Bár 2004 az már lehet twinport motoros.
Én a Kalost választanám, de Sedan kivitelben. Marha nagy csomagtere van, és látom, nálad ez elég sokat nyom a latba. Megbízható, igazi fapados autónak számít, nemigen van, ami elromoljon benne. Persze igaz ez az Astra-ra is.
Alkatrész miatt ne aggódj, a Daewoo pont Opel alapokra épül, nagyon sok alkatrész megegyezik.
Kösz a válaszokat!
Egyvalamin töprengek csak; nem tudom mennyire reális egy ilyen Opelért ~700e HUF.. na persze "megkímélt", "hölgytulajtól", "keveset futott", stb stb.. de van egy olyan érzésem, hogy ezek nagyrésze általában hazugság. Meghirdetik 130e km-rel, de a valóságban már lehet hogy 280e fölött jár..
Egy Kalos esetében már inkább elhiszem a km állást.
Én eladnám neked a szüleimét.Frissen cserélt gyári olaj,olajszűrő,most lesz lengéscsillapító,toronycsapágy csere.
Elárulom 4000-nél váltok,de mindig csak melegen.
146ezer valamennyi van benne valós mert 20ezerrel vettük 1. tulajtól.
2002 évjárat parkolási sérülésekkel. Van az a pénz amiért engednék, csak neked nem érné meg.
Azt miből gondolod, hogy csak azért mert nem Opel hanem Daewoo van az autóra írva a kereskedő/eladó nem fog hazudni és nem tekergeti az órát?
Ez nekem nem világos...
700 pénz szerintem kb reális egy megkíméltebb 2004 körüli G Astráért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!