Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra G 1.4 16V vagy...

Opel Astra G 1.4 16V vagy Daewoo Kalos 1.4 16V?

Figyelt kérdés

Mindkettő 5 ajtós kivitel, 2004-es évjárat, ~90..130e km-rel.

Opelről azt olvastam, hogy elég lomha, viszonylag sokat fogyaszt, viszont nagyobb a csomagtere és talán az utastere is nagyobb valamelyest (kényelmesebb?).

Kalos fürgébb, kisebb fogyasztás, ráadásul a tolvajok fő célpontja sem kifejezetten ez a márka (ellenben az Opellel). Bár igaz, ennek csak 220 l-es a csomagtere.

Melyik lehet a jobb választás?

2014. ápr. 21. 14:32
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Én az Opelt választanám.

A G Astrában szerintem még elmegy az 1.4-es motor. A H-ban mér tényleg lomha, de az nehezebb autó és azért azzal is el lehet közlekedni.

A pontos fogyasztási adatokat nem ismerem, de meglepődnék rajta ha literekben lehetne mérni a különbséget.

Még egy fontos szempont: Opel alkatrészt 10 év múlva is lehet majd kapni nagy valószínűséggel. Míg a másikat teljesen kivonják Európából és már csak 10 évig van alkatrész ellátás. Utána marad az öreg bontott vagy utángyártott alkatrész arany áron.

2014. ápr. 21. 14:47
 2/22 anonim ***** válasza:

Opel, mert 3000-től húz rendesen ha egyedül ülsz benne és úgy váltasz 2. ban is pörgeti a kereket.(igaz ez még csak egyszer sikerült),az 1.4 7-8 litert fogyaszt,kényelmesebb mint a Daewoo,jobban néz ki belül és kívül mint a Daewoo.

Ja és nem eszi az olajat az ecotec,nem szokott baja lenni.

Bár 2004 az már lehet twinport motoros.

2014. ápr. 21. 14:49
 3/22 anonim ***** válasza:
Opel. Igaz, hogy az egyik leggyakoribb autó, de nem véletlen. Szerintem is sokkal jobban néz ki mint a kalos sőt az alkétrész is olcsóbb és elérhetőbb ahogy az előttem szóló írta. Ha nyomod neki megy az rendesen hidd el.
2014. ápr. 21. 14:55
 4/22 anonim ***** válasza:
Ja és 2.ban 90nél tilt.
2014. ápr. 21. 15:01
 5/22 anonim ***** válasza:
opel
2014. ápr. 21. 15:13
 6/22 anonim ***** válasza:

Én a Kalost választanám, de Sedan kivitelben. Marha nagy csomagtere van, és látom, nálad ez elég sokat nyom a latba. Megbízható, igazi fapados autónak számít, nemigen van, ami elromoljon benne. Persze igaz ez az Astra-ra is.

Alkatrész miatt ne aggódj, a Daewoo pont Opel alapokra épül, nagyon sok alkatrész megegyezik.

2014. ápr. 21. 15:35
 7/22 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat!

Egyvalamin töprengek csak; nem tudom mennyire reális egy ilyen Opelért ~700e HUF.. na persze "megkímélt", "hölgytulajtól", "keveset futott", stb stb.. de van egy olyan érzésem, hogy ezek nagyrésze általában hazugság. Meghirdetik 130e km-rel, de a valóságban már lehet hogy 280e fölött jár..

Egy Kalos esetében már inkább elhiszem a km állást.

2014. ápr. 21. 17:08
 8/22 anonim ***** válasza:

Én eladnám neked a szüleimét.Frissen cserélt gyári olaj,olajszűrő,most lesz lengéscsillapító,toronycsapágy csere.

Elárulom 4000-nél váltok,de mindig csak melegen.

146ezer valamennyi van benne valós mert 20ezerrel vettük 1. tulajtól.

2002 évjárat parkolási sérülésekkel. Van az a pénz amiért engednék, csak neked nem érné meg.

2014. ápr. 21. 18:01
 9/22 anonim ***** válasza:
Vagy lehet eladnák 7-800 körül.
2014. ápr. 21. 18:25
 10/22 anonim ***** válasza:

Azt miből gondolod, hogy csak azért mert nem Opel hanem Daewoo van az autóra írva a kereskedő/eladó nem fog hazudni és nem tekergeti az órát?

Ez nekem nem világos...

700 pénz szerintem kb reális egy megkíméltebb 2004 körüli G Astráért.

2014. ápr. 21. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!