Akiknek nincs garázsuk hogyan óvják a durva esőzésektől a kabriot/roadstert?
Alapvetően azt mondanám, hogy az vegyen kabriót, aki tudja tárolni is.
Viszont "de akinek ilyen autója van biztosan telik garázsra."
ilyen marhaságot! akinek van 2 milliója egy használt kabrióra, az tuti, hogy mind multimilliomos, amit itt próbálsz sugallni.
képzeld felfogtam..
csupán mutattam, hogy ittvagyok élő példaként...
Évek óta az utcán parkolok a vászontetővel. Ápolni kell, impregnálni és tisztítani rendszeresen (főleg télen, ha kapja a sós taknyot...) és akkor nincs gond.
A ponyvát felejtsd el sürgősen, tönkreteszi a vásznat, mert bepállik alatta.
Ja, és ha fagy eszedbe ne jusson nyitogatni!!!
Nem akartam télen nyitogatni, és a ponyvával nekemis az a bajom, hogy bepállik, és lassú halál, szétrohasztja.
Köszönöm a segítséget, de el tudnád mondani, hogyan, mivel tisztítod/ápolod?
És amúgy nem félsz, hogy ellopják? Én nagyon...
A ponyvát sima samponnal és puha kefével szoktam tiszítani, majd mikor "kész" akkor magasnyomásúval átmosom. Sokan azt mondják, hogy a magasnyomású árt a ponyvának. Nos, akik ezt mondják azok 10 évente egy vagyonért cserélgetik a vásznat, míg nekem 19 éves a vásznam és nem túlzók, mikor azt mondom, hogy olyan, mint az új!
Vászontető impregnálót sok félét kapni. Annyi a lényeg, hogy szárítás után lekezeled és az anyag minőségétől függően akár hónapokig is kitarthat a kapott eső függvényéében. Télen pl. én tisztítás után leállok vele a munkahelyem mélygarázsába, ott 4-5 óra alatt kiszárad szépen és akkor pikk pakk 15 perc lekezelni. Vagy ha már télen sem esik pár napig és szépen süt a nap akkor kiszárad úgy is.
Nem különösebben félek tőle, hogy ellopják. Miért lopnák el? Még ha ki is vágja valaki a vászon tetőt, beülni nem tud, hiszen fém keret az egész.... Ahhoz, hogy be tudjon ülni vagy a zárat kell feltörni vagy az ablakot. Azt meg egy bármilyen egyéb autónál is megteheti.
Csak attól szoktam tartani, hogy egy irigy paraszt "poénból" felvágja a tetőt. De szerencsére eddig ezt megúsztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!