Suzuki lámpa probléma? Ötletek?
Régi 1.3-s Swiftem van ami gyakran nem veszi az 1-t vagy a lükfercet. Közismert probléma ez a Suzukiknál. Piros lámpánál ugye úgy szabványos várakozni, hogy üres és sárgánál váltás... csak, hogy a Suzukinál ez néha problémás mert az istenért nem akarja venni az 1-t és ameddig kínlódok veled addigra rég zöldre vált a lámpa és persze a mögöttem lévők türelmetlenek, dudálnak (ez a legnagyobb gáz egy megyei jogú város egyik körútján). Eddig úgy várakoztam, hogy 1-be hagytam és kinyomott kuplunggal vártam, de az utóbbi napokban azt vettem észre, hogy mikor benyomom a kuplung pedált akkor kattan vmi, feltételezem ezt a módszert a kinyomó csapágy nem nagyon kedveli. Am. tavaly 1x az is előfordult ennél az autónál, hogy a kuplung pedál kiment és nem lehetett váltani vele. Szerencse ez nem nálam volt, de igen csak félek, hogy ez velem is előfordul.
Mi ilyenkor a legjobb megoldás? A dupla kuplung se segít mindig.
kuplungszett kb 15.000
bontott váltó kb 15.000
munkadíj kb 15.000
az autózás már csak ilyen, esetleg a váltót megspórolhatod
Nincs is benne "lükferc"!
Oké, értem én, hogy nem vagy németes, de amikor ezt leírtad, nem zavart, hogy a sebváltón ott egy nagy R betű? (rükverc)
Ez a hiba nem a Suzukinál közismert, hanem azoknál az autóknál amelyeknek a halálán van a kuplungja, főként annak ismeretében, hogy már egyszer szétesett. Nem egy nagy összeg a kuplung felújítás, aztán megint jó lesz 15 évig.
Azt már meg se merem kérdezni, hogy miért ez a cím:
"Suzuki lámpa probléma?" A kérdésben egy szó se esett a Suzukid lámpájáról!
:D
Azért, mert a lámpánál való indulásnál van a probléma.
Kuplung szett már volt benne cserélve 2-3 éve.
#2 és 9: Értem én, hogy szinkrongyűrű, de azt írta a kérdező, hogy a "lükfercet" se veszi be, az meg nem szinkronizált!
Kérdező, lehet olyan szar kuplung szettet venni ami 3 évet bír. Persze ez attól is függ, hogy milyen stílusban nyomod neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!