Vezetés jogosítvány nélkül?
Figyelt kérdés
Ha beszállok egy járműbe amelybe jogosítvány nélkül, vezet a sofőr, és elkapják a rendőrök, engem is felelősségre vonhatnak?2014. ápr. 13. 17:41
1/7 anonim válasza:
Amennyiben neked van jogsid az adott járműre akkor igen.
2/7 A kérdező kommentje:
És ha nekem sincs?
2014. ápr. 13. 17:44
3/7 anonim válasza:
NEM! SEMMIKÉPP SEM vonnak felelősségre. Nem is tudom honnan terjedt el ez a butaság, hogy ha van jogsid...
Egyetlen egy esetben vonnak felelősségre: Ha ÁTENGEDED a vezetést olyan személynek, akinek nincs jogosítványa - ennek ugye feltétele, hogy a te autódat vezesse jogsi nélkül valaki.
4/7 anonim válasza:
Ennyi az egész: Én nem tudtam, hogy neki nincsen jogosítványa. FElajánlotta, hogy hazavisz, de sejtésem sem volt arról, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel. :D
5/7 anonim válasza:
és szerinted elhiszik ez a gyermek mesét amit te itt mondasz vagy mi..
6/7 anonim válasza:
Papírforma szerint tényleg ez van, ha nincs tudomásod róla, hogy a személynek nincs jogsija és úgy vezet autót akkor semmi felelősség nem terhel téged. Viszont ha tudsz róla, hogy nincs jogsija, és mégis beülsz mellé, hagyod vezetni, akkor már elővehetnek. Alapszabály, hogy ilyen esetben ha kérdeznek, akkor nem tudtál róla, hogy nincs jogosítványa a sofőrnek és akkor megúszható a dolog, talán a melletted ülőnek is lesz annyi esze, hogy nem áll neki rikácsolni, hogy hisz tudtad...
7/7 anonim válasza:
Én úgy tudom mielőbb átadod a vezetést a másik félnek meg kell bizonyosodnod róla hogy rendelkezik-e vezetői engedéllyel..-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!