Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az megeshet hogy az ngk...

Az megeshet hogy az ngk gyertya nem jó a motorba?

Figyelt kérdés
Vettem egy új gyertyás a simsonba. NGK BR8HS gyertyát. Elmentem vele a boltig, meg vissza, kb 5km és mielőtt visszaértem volna, leállt a motor a lámpánál. Próbáltam beindítani, sokadik rugásra beindult, de csak 1 másodpercre, utána húztam neki a gázt és olyan volt mint ha nem lett volna gyújtás és hallatszódott hogy lefulladt egyből. Megnéztem, szép kékes színe vagy a szikrának. De csak alapjáraton tud menni pár másodpercig aztán lefullad. Most vissza raktam bele a már benne lévő brisk gyertyát, azzal jó lett. Indult szépen. A karbit kitisztítottam de akkor se volt jó az ngk gyertyával. 1:40 a keverék arány. Benzin/levegő is szerintem jól van beállítva mert szép alapjárata van, és pöccre indul. Húz is hogy kell stb stb... Pedig azért vettem az ngk gyertyát mert itt mindenki azt ajánlotta. Gondolom azért állt le mert nagyobb fordulaton nem működött a gyertya mert alapjáratot se nagyon tudta megtartani. Nah most kérdésem az lenne hogy mi lehet/lehetett a gond?:I Vagy rossz gyertyát választottam? Mert ugye ngk-ba is van egy jó pár fajta. És a hőérték mennyire fontos? Ha jól emlékszem most ilyen gyertya van benne: brisk super n15yc vagy valami hasonló.
2014. ápr. 13. 17:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is NGK-t használok, de NeM BR8HS-t!. BP6HS-t vegyél! Annak jónak kell lennie. Ha jól tudom a BR8HS-nek rövidebb az elektródája.
2014. ápr. 13. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Az első félreinformált!

A Simsonba NGK B8HS gyertya való! Természetesen elmegy a B6-ossal is, de azt akkor szokták használni ha bejáratós a motor, illetve télen hidegben.

Az általad vásárolt BR8HS is tökéletes választás. Ebben az R betű a zavarszűrőt jelöli.

Talán pont kifogtál egy rossz darabot.

Én mindig NGK-t használok, legyen az motor, autó vagy fűnyíró. Eddig nem hagyott cserben szemben a Champion-nal, Megneti Marelli-vel és a Bosch-al.

2014. ápr. 13. 20:19
 3/7 Józsi21 ***** válasza:

Én annó a simsonba mindig 260-as hőértékű isolátort tettem.

Azzal bevált,jól működött.

2014. ápr. 13. 20:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Hát remélem a mostanit nem köpi be.
2014. ápr. 13. 21:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Megeshet:

- az adott motorba (az adott példány üzemi körülményeinek) megfelelő hőértékű gyertya kell

- a gyertya hőértéke mellett az égéstérbe való be(nem)nyúlása a gyári előírás szerinti kell, hogy legyen

- a gyertya(elektróda)hézag is jó kell legyen (ezzel van a legkevésbé gond)

Az, hogy szép kék az ívkisülés, nem jelent semmit, mert a lényeget a "köszönöd a válaszokat" mellé írtad: beköpte a gyertyát, mely esetben a hőérték nem megfelelő, gondolom nem éri el az öntisztulási hőmérsékletet.

A hőérték megfelelőségét és/vagy a keverékképzés megfelelőségét mutatja a színe (a gyertyának): a feketétől a barnán, ... szürkén át az üvegesre égett fehérig.

2014. ápr. 15. 08:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm =)
2014. ápr. 15. 17:46
 7/7 tata mz ts 125 válasza:
sziasztok itt vannak komoly hozzászólások ebben a témában [link] itt is a gyertya problémáról van szó szerintem különbséget kell tenni mondjuk mz ts 125 nél nyári és téli motorozásnál nekem az a véleményem hogy nyáron a nagy melegben az ngk BP8HS gyertyák nagyon szarok és sokat olvastam hasonszörű mz és szimó testvéreimnél hogy nekik is ez a véleményük az ngk gyertyákból ha kifogod akkor találsz egy jót mert olyan ritka szerintem a brisk n15yc a nyerő én esszt favorzálom
2015. júl. 20. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!