Az megeshet hogy az ngk gyertya nem jó a motorba?
Az első félreinformált!
A Simsonba NGK B8HS gyertya való! Természetesen elmegy a B6-ossal is, de azt akkor szokták használni ha bejáratós a motor, illetve télen hidegben.
Az általad vásárolt BR8HS is tökéletes választás. Ebben az R betű a zavarszűrőt jelöli.
Talán pont kifogtál egy rossz darabot.
Én mindig NGK-t használok, legyen az motor, autó vagy fűnyíró. Eddig nem hagyott cserben szemben a Champion-nal, Megneti Marelli-vel és a Bosch-al.
Én annó a simsonba mindig 260-as hőértékű isolátort tettem.
Azzal bevált,jól működött.
Megeshet:
- az adott motorba (az adott példány üzemi körülményeinek) megfelelő hőértékű gyertya kell
- a gyertya hőértéke mellett az égéstérbe való be(nem)nyúlása a gyári előírás szerinti kell, hogy legyen
- a gyertya(elektróda)hézag is jó kell legyen (ezzel van a legkevésbé gond)
Az, hogy szép kék az ívkisülés, nem jelent semmit, mert a lényeget a "köszönöd a válaszokat" mellé írtad: beköpte a gyertyát, mely esetben a hőérték nem megfelelő, gondolom nem éri el az öntisztulási hőmérsékletet.
A hőérték megfelelőségét és/vagy a keverékképzés megfelelőségét mutatja a színe (a gyertyának): a feketétől a barnán, ... szürkén át az üvegesre égett fehérig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!