Yamaha dt 80 tuning lehetséges?
Karburátorral nem sok mindent tudsz csinálni, vagyis inkább úgy írom, hogy ha csak szimplán a gyári motornál megnöveled a fúvókákat, akkor nem lesz jó, csak fulladni fog a motor.
A Dt-ken alapból rezonátor kipufogó van, biztos lehet hozzá gyártani egyedileg jobbat, de azt meg kell tervezni, és az elkészítése sem egyszerű.
Ezzel a kireszeléssel tulajdonképpen a vezérlést tolod el magasabb fordulatszám felé.
Ami volt nekem Dt, az gyári állapotában kb olyan volt, hogy tök mindegy melyik fokozatban voltam, húztam egy gázt és elkezdett gyorsulni valamennyire.
Miután átvariáltam, ha alacsony fordulaton húztam gázt, nem gyorsult. Vissza kellett váltani, de azután nagyon elindult. Ugyanúgy lehetett motorozni vele, mint eddig, csak mikor pl előzni akartál, vissza kellett váltani.
Amit még csináltunk, hogy a kipufogót szétvágtuk, voltak benne valami sűrű rácsos lemezek egymás mellett, amik felfogják a kormot, olajat.. Azt kivettük, ettől lett olyan érces hangja, mint valami 250-es krosszgépnek, sokan kérdezték is hogy miféle motor van ebbe.
Amit tudsz még csinálni, hogy megnöveled a kompressziót a henger, vagy a hengerfej síkolásával, kisebb égéstér kialakításával. Ezt is ki kell számolni, mert ha túl sokat esztergáltatsz belőle, 95-ös benzint nem tankolhatsz bele, csak 100-ast vagy etanolt.
Teljesen etanolra is lehet alakítani, ekkor jóval nagyobb teljesítményt is el tudsz érni, ekkor mindenképp kell nagyobb fúvóka. Azt ki kell tapasztalni, hogy mekkora. Viszont azt mondják, hogy a 2 ütemű motorolaj nem keveredik jól etanollal. Ráadásul hideg időben elég nehezen fog indulni.
Akkor úgy emlékszem, lehet hozzá kapni 110 ccm-es hengerszettet is.
Ami a lényeg, hogy csak a karburátor csavargatásával, elállításával semmi jót nem fogsz eléri. Az minden motoron csak egyféle beállítással működik jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!