Miért ilyen drága a regadó?
1600 köbcenti, és 1996-os évjárat.
244ezer forint a regisztrációs adó.
Mi kerül ebbe ennyibe? Az, hogy beviszik a gépbe? Mert többet nem hiszem hogy csinálnak.
Bár ha igen akkor írjátok le nyugodtan
"ja, meg az eredetvizsgát sem"
Az legalább nem kell, ugyanis a külföldiek nem hamisítják az azonosítókat, csak a magyaroknak van flexük, reszelőjük, számbeütő szettjük...
Ja, persze!
miért ilyen magas a reg.adó? politika...
a benzin miért ilyen drága? az is politika, mert a 410 forintból kb 60% az adóba megy, a nettó ára nevetségesen kevés a bruttóhoz képest, konkrétan 1 liter benzinért többet fizetsz az államnak, mint a termelőnek/kereskedőnek, vicc...
Szerintem valamit elmatekoztál. Ha csak Euro II-es az 1.6-os Audi akkor 680 000 a regadó alapja, amit 90%-kal csökkenteni kell, mivel már túl van az autó a 169. hónapján, így ha jól számolom, akkor "csak" 68 000 lenne a regadó + sallangok.
A matek alapja a 2003. évi CX törvény.
Környezetvédelmi besorolása 4 alatti ha jól tudom.
De még ha 4-es (átlag) akkor is valami 148ezer forint.
De ez is MIRE?
A semmire!
hallottam olyasmit, hogy "feketén" lehetséges papíron...
Bejelentenek egy céghez mint fuvaros, kapsz egy P-s rendszámot és járhatsz vele.
Rendőr nehezen dönti el hogy tényleg ott dolgozol-e.
Hmm, igaz ezek még euro I-esek, de akkor is csak 102 000 a regadó + sallangok. Nagy rablás ez.
A P rendszámot tavaly elég rendesen megszigorították, azzal már nem fogsz tudni játszani.
Ma hoztam el egyet, kb 20 km-re volt tőlem, olcsón hozzájutottam, de vagy így, vagy úgy akkor is járni fogok vele, akár P-s rendszám, akár regadó.
Sajnos ezvan. Rablás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!