Gyujtáskapcsolóra LED-et kötni?
Figyelt kérdés
Házilag raktam egy LED-et az autóba (ál riasztó). De folyamatosan villog és ez vezetés közben elég fusztráló. Arra gondoltam úgy kellene bekötni, hogy ha a gyujtás rá van adva az autóra, akkor a led nem villog. Ezt hogy tudnám megvalósítani? Mert az én elgondolásom szerint ha rajta van a gyujtás csak akkor kap feszt és akkor égne a LED, nem pedig forditva. Választ előre is köszönöm!:)2014. ápr. 5. 12:08
1/7 anonim válasza:
miért nem raksz be 1 rejtett kapcsolót ami a ledet működteti nekem így van megoldva
2/7 anonim válasza:
gyújtáskapcsolóra semmit nem kötnék.
Rejtett kapcsoló a legjobb megoldás
3/7 A kérdező kommentje:
Hát ja, gyujtáskapcsolót babrálni...nem a legjobb ötlet. De ha mégis ezt szeretném csinálni, nincs rá véletlenül valamilyen megoldás a sima kapcsolon kívül?
2014. ápr. 5. 14:24
4/7 anonim válasza:
Kell egy relé, amelyik ha a gyújtáskapcsolótól feszültséget kap, megszakítja a LED áramkörét.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Esetleg a pontos megnevezését is le tudnád írni, hogy hogy keressek rá?
2014. ápr. 5. 15:07
6/7 anonim válasza:
"12V-os relé" Ezt írd a keresődbe, vagy sétálj be egy autósboltba...
7/7 anonim válasza:
Igen, nincs különösebb neve, 12V-os relé.
Valószínűleg rá lesz nyomva a házra a rajz, vagy kapsz hozzá leírást, hogy ha valamelyik két lábra feszültséget adsz, akkor melyik két láb között nyitja vagy zárja a kontaktust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!