Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Iszonyat hangja van a motornak...

Iszonyat hangja van a motornak – mi baja lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Friss eset: 9 éves Swift, 1000 cm3. Parkolóban tartott, városi közlekedésre használt, havonta 1-200 km autópályával. Kb. 90.000 ezret futott.

Pár órája vásárolgatni voltam, és a kb. ötödik elindulásnál körbenéztem, honnan jön egy Harley. Aztán rájöttem, hogy az én autóm ilyen hangú. Kb. az anyósülés aljánál hörög.

Iszonyat gyenge lett, hihetetlen hangosan hörög gázadásra, nehezen pörög 3000 fölé, és nem esik a fordulat 1000 alá gázadás nélkül sem.

Nagyon nem értek hozzá, de az első gondolatom a kipufogó vagy a katalizátor. A kipufogó 4 éve cserélve lett, hasonló de sokkal enyhébb tünetek után.

Karácsonykor rokonlátogatnék, kb. 1500 km össztávval, úgyhogy hálás lennék néhány gyors tippért.

Köszönöm

Titiu

2009. dec. 18. 22:40
 1/9 anonim ***** válasza:
lehetséges, hogy a kipufogótorok kapott léket
2009. dec. 18. 22:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor is, ha elölről, de a kocsi alja felől jön a halálhörgés?
2009. dec. 18. 23:17
 3/9 anonim ***** válasza:
a kipuff a motorból indul ki, bárhol kilyukadhatott, akár ott elöl is
2009. dec. 18. 23:38
 4/9 anonim ***** válasza:
én is a kipufogóra szavazok. nézesd meg egy szerelővel, vagy feküdj alá magad. Ha ügyes vagy meg is tudod hegeszteni (ha meg lehet).
2009. dec. 19. 10:01
 5/9 anonim ***** válasza:
rossz az egyik gyújtótrafód..
2009. dec. 19. 10:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Biztos hogy kipufogó.

Minél könnyebben megy mi a kipufogógáz, a suzuki annál gyengébb. Kb. a z első ülés elejénél van összekötve a középső kipufogó dob a leömlővel. nézesd meg egy szerelővel.

2009. dec. 19. 10:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Kipuff, mivel a motor eredendően hangos, csak a kipufogó, ill. annak részeként ráaggatott hangtompítók teszik csendessé.

Ha a motorvezérlő szegény(takarékos, de még elfogadható) keverékre van hangolva a nagy fojtású kipuffal, akkor ennek hiánya okán annyira megnő a motor légáteresztő képessége (a motor egy légpumpa lényegében, az optimális működéshez a megfelelő arányban levegőhöz adagolt üzemanyag szükséges), hogy a befecskendezett üzemanyag túl kevés lesz: rossz esetben bizonyos fordulat felett nem pörög vagy egyenesen beletorpan a gyorsításba, durrog, stb. Ez esetben a kipufogószelepek is megéghetnek, ha tartósan így használod, a többletlevegő miatt az égés hőfoka magasabb lesz, így a kipufogógázokkal érintkező alkatrészek is. Rossz esetben kopogásos égés, bár a kocsiknál van kopogásérzékelő, melynek hatására a motorvezérlő visszavesz az előgyújtásból, ha szükséges (még gyengébben fog menni).

2009. dec. 19. 12:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Tipus hiba, biztos kipufogo.Az eelső leömlő csőcsatlakozása utáni rész.Egyben kapható a hátsó dobbal.Az első rész nehezebben rohad,elfogyaszt 2-3 hátsót is.Nézz körül de ugy emlékszem 15-18 ezer körül van.A szerelése ha csk ez a gond kb 40perc.Jol érzed mert a csatlakozás pont középen van.
2009. dec. 19. 12:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Elvittem a szerelőmhöz. Kipuff eleje, meg a katalizátor rohadt szét, elvileg holnapra készen van.

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!

2009. dec. 20. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!