Mi baja lehet a kocsinak szerintetek? Bővebben lent!
a gázolajjal minden rendben van, dermedésgátlót öntöttem bele 70 literhez 75 ml-t.
Eddig nekem azt mondták hogy az üzemanyagrendszerben lehet valahol fagyás és ezért nem bírja felszívni az anyagot! mindenesetre ma estére beálltam a garázsba hátha megoldódik a probléma.
A dízel ugye öngyullaszt, tehát vagy levegő, vagy üzemanyaghiány. Levegő ugye nem tud hiányozni, mert az adagolt üzemanyag-mennyiség határozza meg a fordulatot, nem a fojtószelep, tehát valószínűleg üzemanyagellátási probléma. Ami lehet a már említett üzemanyag-minőség.
Nem akarok vitát, de olvastam autógyári ajánlást régi időkből, hogy mennyi !benzint! kell hozzákeverni a gázolajhoz hidegben.. Eszerint régen úgy 'dermedésgátoltak'.
A saját is dízel, de 1.9 tdi, egyet izzítok, oszt indul, de én nem melegítem, csak nyitom-csukom a kaput, utána 1500..2000 közötti fordulaton megyek: próbáld ki, hogy nagyjából meleg (azaz megmozdult végre a vízhőmérő), több tíz perce használt autóval megállsz és alapjáraton csutkán fűtesz: kihűl! Ennyit az alapjáraton bemelegítésről.
sziasztok, megoldódott a problémám, levegőt szívott a nagyszűrőnél, a tegnapi napon kimostam a tankot, kicseréltem az összes üzemanyagcsövet és így már minden rendben lett.
Köszönöm a válszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!