Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi baja lehet a kocsinak...

Mi baja lehet a kocsinak szerintetek? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Ma reggel beindítottam a kocsit és járattam, mivel nagyon havas volt elkezdtem lefele seperni róla a havat eközben járatni hogy meleg legyen benne mire beülök, egyszercsak észrevettem hogy fuldoklik a motor és egyszercsak leállt, mikor újraindítottam megint járt csak kezdett gyengülni mikor padlóig nyomtam a gázt akkor hallatszott hogy normálisan jár alapjáraton. Az autó egy 1986os Audi 80 1.6 TD, most lett cserélve a nagy gázolajszűrő és a kis(ún.:"sivatagi)szűrő.
2009. dec. 18. 21:18
 1/9 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy fagy meg benne a gázolaj? úgytudom petróleumot kell hozzá önteni télen, vagy alpesi dízelt tankolni.
2009. dec. 18. 21:25
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
szerintem is próbálj meg más üzemanyagot jah és elvileg semmien autónál nem szabad hidegen járatni h. bemelegedjen hidegen sokkal jobban kopik ahogy elindítod minnél hamarabb el kell vele indulni
2009. dec. 18. 21:32
 3/9 anonim ***** válasza:
64%
Marhaság. Hidegen ígyis úgyis kopik, de ha gázt adsz neki, nő a fordulatszám, nagyobb a súrlódás = jobban kopik a motor. Üzemanyagtakarékosságból kell elinduás után kíméletesen melegre járatni. Semmi kárt nem tesz vele, ha hagyja alapjáraton bemelegedni.
2009. dec. 18. 21:35
 4/9 A kérdező kommentje:

a gázolajjal minden rendben van, dermedésgátlót öntöttem bele 70 literhez 75 ml-t.

Eddig nekem azt mondták hogy az üzemanyagrendszerben lehet valahol fagyás és ezért nem bírja felszívni az anyagot! mindenesetre ma estére beálltam a garázsba hátha megoldódik a probléma.

2009. dec. 18. 21:47
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat, azért remélem tud valaki még több bármilyen hasznos tanácsot adni mivel hétvégén kb 600 km-t fogok megtenni az autóval és szeretném úgy hogy minden rendben legyen vele
2009. dec. 18. 21:49
 6/9 anonim ***** válasza:
A mostani üzemanyagokkal nem nagyon van gond.Elképzelhető a parafinosodás.Fontos a dermedés gátló csak plussz 8 fok tol képes elvegyülni a gázolajjal.Lehetséges levegősödési probléma is,bár annyi járás után kizárható.Még annyit ha már elvegyült természetesen lehet minuszba vinni.
2009. dec. 19. 11:02
 7/9 anonim ***** válasza:

A dízel ugye öngyullaszt, tehát vagy levegő, vagy üzemanyaghiány. Levegő ugye nem tud hiányozni, mert az adagolt üzemanyag-mennyiség határozza meg a fordulatot, nem a fojtószelep, tehát valószínűleg üzemanyagellátási probléma. Ami lehet a már említett üzemanyag-minőség.

Nem akarok vitát, de olvastam autógyári ajánlást régi időkből, hogy mennyi !benzint! kell hozzákeverni a gázolajhoz hidegben.. Eszerint régen úgy 'dermedésgátoltak'.

A saját is dízel, de 1.9 tdi, egyet izzítok, oszt indul, de én nem melegítem, csak nyitom-csukom a kaput, utána 1500..2000 közötti fordulaton megyek: próbáld ki, hogy nagyjából meleg (azaz megmozdult végre a vízhőmérő), több tíz perce használt autóval megállsz és alapjáraton csutkán fűtesz: kihűl! Ennyit az alapjáraton bemelegítésről.

2009. dec. 19. 12:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha hidegen csinálja, menet közben már nem, akkor ne csinálj problémát. Egyébként még az üa rendszeren kívül lehet 1-2 rossz izzítógyertya is ludas.
2009. dec. 19. 12:17
 9/9 A kérdező kommentje:

sziasztok, megoldódott a problémám, levegőt szívott a nagyszűrőnél, a tegnapi napon kimostam a tankot, kicseréltem az összes üzemanyagcsövet és így már minden rendben lett.

Köszönöm a válszokat!

2009. dec. 20. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!