én nem szenvednék simsonal,jó kis mocik de sűrűn meg hibásodnak,kevésbé kényelmesek és viszonylag hangosak is.
igaz olcsóbb a szervizelés és alkatrész mint az apriliához.
ha csak ide oda elszaladgálni kell én az apriliát ajánlom a kettő közül,az ülésbe legalább tudsz rakni cuccokat,az sem rossz.
2014. ápr. 2. 20:24
2/28 anonim válasza:
Hidd el nekem manapság jobb a robogó, az egy dolog h azzal érvelnek miszerint Simsonon tanulsz meg motorozni, csak éppen olyan elavult hogy ami tapasztalatot ennek a szereléséből szerzel azt nem fogod egy nagy motoron kamatoztatni, tehát ott vagy mintha robogót bütykölnél
Pl nem hagy ott az út szélén 100km után :)
21F
2014. ápr. 2. 20:43
3/28 anonim válasza:
Ha "hülyülgetni" kell, akkor inkább a Simson. Amit nem annyira nagy baj, ha kicsit elfektetsz mint egy robogót, ahol törhetnek a műanyag holmik.
Nekem simson van, nem vagyok elvakult simsonos (főleg hogy már 21 vagyok és van egy 650esem)... De 100km után csak a nagyon szarok hagynak az út szélén amit nem tartanak karban és agyon barmolták. Én volt hogy 160km-re elmentem vele és simán bírta (Aug közepén 30 fokban...) Néha kellett bütykölni (ami annyit tesz, hogy megkellett húzni a kipufogó hollandert mert meglazul és néha gyertyacsere meg ilyen apróságok. Elenyésző karbantartást kellett ráfordítani) de 30 évesen a robogó is ugyanígy lesz (ha megéli...)
2014. ápr. 2. 20:50
4/28 anonim válasza:
Pont nem arról híres a simson hogy otthagy az út közepén. Talán akkor ha leszarod és nem tartod karban. Az meg hogy hangos, azt is kétlem. Max akkor ha szintén nem volt karban tartva. Amelyikről gondoskodott az illető igen is halk.
2014. ápr. 2. 21:13
5/28 anonim válasza:
Egyértelműen Szimóóót!!! :D Vidékinek ez való.Gondolom van földút közeledben?Vidékre ez való.Nemcsak tanuló motor mert ha későbbiekben lesz komolyabb motorod ez akkor is ereklye.Ha van a faludban aki ért a Simson-hoz akkor ezis előny,de teis hamar megfogod tanulni szerelni.Ha ezt veszel akkor csak S51-et vegyél mert az 50-eseknek "aminek a gyertyakábelje a blokkból jön ki":na azok álltalában 2hetente gyújtáshibások meg gyengébbek is.Ha Simsont veszel ne vegyél felfúrtat vagy esetleg ami 60-as hengerfejjel van.És a legfontosabb!!! Akármi van max 40-et adj érte alkudj.Egy Simson sem ér többet annál.Elmondom miért.Haverom vett eggyet 70000-ért én akkor már a 2. Simón voltam túl,ezért tudtam hogy lepukkantat kell venni.Megvettem 25000-ért nagyon gyászos állapotban de ment.Vettem mellé egy motorhibásat ülés nélkül 16000-ért és még a 25ezresre egy komplett új hengert mindennel+kapott egy festést matricát.És még nem jártam 70ezernél,de már volt egy bejáratós fasza kinézetű simsonom ami hasította a 70-et+még egy vázam meg egy csomó alkatrészem.Ez csak egy tanács de te tudod.Ha robogót veszel soha nem fogsz megtanulni sebességet váltani?A robogó az női motor akármennyit is megy....Nekem kezdő motorom 10-évesen 2seb Babetta,13 évesen 125cc MZ TS,utánna jött a Szimós korszak.És 4-sebességest se vegyél.3seb. S51-et.
2014. ápr. 2. 21:19
6/28 anonim válasza:
#5-ös:
Igazad van, látom értesz a dolgokhoz:) Ez a kijelentésed hogy 'Akármi van max 40-et adj érte alkudj.Egy Simson sem ér többet annál.' Elég erősen cáfolható:)
2014. ápr. 2. 21:25
7/28 anonim válasza:
A robogó elég strapabíró úgyhogy én azt ajánlom.
A simson hamar tönkremegy, sokat kell szerelni, sok a gagyi simson, állandóan kevergetheted a benzinhez az olajat...
2014. ápr. 2. 21:34
8/28 anonim válasza:
Úgy mondod mintha 1 nap menne el rá hogy bekeverd a benzint. Kb 5 másodperc alatt megvan.
2014. ápr. 2. 21:45
9/28 anonim válasza:
Ha kúton tankolsz akkor is bekevered 5mp alatt? Egyáltalán hogy tankolsz a kúton? olajat viszel magaddal mindig és ott locsolsz bele egy keveset?
Én úgy oldom meg a robogónál hogy az olajtartály fel van töltve, a többi a motor dolga.
2014. ápr. 2. 22:19
10/28 anonim válasza:
Ácsi.Ha elmész turázni motorral akkor gondolom kaját,cigit,folyadékot vagy valamit viszel magaddal?És ha ilyesmit viszel akkor nem fér el a táskádban az a kis adalék amit 5l benzinhez kell keverni?A kúton mutatja hogy mennyit teszel a tankba, ha az ahoz megfelelő adalékot hozzá öntöd,ráteszed a tanksapkát,összerázod majd bemész fizetni és utánna kiérsz a motorhoz akkora rúghatod is be a szimókádat.Ebben mi tart sokáig?Vagy te talán úgy tankolsz a robogóba hogy le se szállsz róla?Talán azzal is mész be fizetni utánna?Nemértem miért gagyi a Simson? Mert van aki megdolgozik az áráért és csak arra telik? És ez a fajta ember még szerelni is megtanul nem mint a 14éves anyuci apuci vadmotoros robogósai... :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!