Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baja a robogómnak?...

Mi lehet a baja a robogómnak? (Yamaha Aerox)

Figyelt kérdés

Van egy 2 ütemű 2006-os yamaha aeroxom, a gondom az vele, hogy a napokban nem akart önindítóval indulni, nem is volt vele semmi gond, berúgtam.. ment szépen. Aztán egyre csak romlott a helyzet.. haza hoztam, és az indexem már nem villogott, csak felvillant és világított halványan, folyamatosan. Lekötöttem aksiról, hogy megnézzem az aksival van-e gond, de sajnos nem. Így sem volt jó a dudám, indexek és a lámpa is csak halvány volt, még bő gázadáskor is. A következő fokozat az lett, hogy már akksi nélkül el sem indul, hiába rúgom(akksival elindul, de elektronika úgyis rossz). Több fórumot átolvastam és arra jutottam, hogy nagy valószínűséggel feszültségszabályozó lehet rajta rossz, ma kicseréltem, de a probléma maradt ugyanúgy. Mi lehet vele a gond?

Köszönöm előre is segítségeiteket, tanácsaitokat.

2014. ápr. 2. 19:19
1 2
 11/17 kata kata ***** válasza:
2014. ápr. 4. 05:00
 12/17 A kérdező kommentje:
a fesszabályzó külön van, és ellenállást tudok mérni a kimenő kábelen.. ma rá is mérek, jelzek, ha okosabb lettem :)
2014. ápr. 4. 10:30
 13/17 A kérdező kommentje:
Jelen pillanatban úgy állok vele, hogy feltöltöttem az aksit, elis indul feltötött akksival a motor, de nincs vissza töltés.. Aksival van szikra, aksi nélkül szikra sincs.
2014. ápr. 7. 08:32
 14/17 A kérdező kommentje:
Már szereztem másik gyújtás alaplapot(igaz bontott, de elv. működik), vadonatúj a trafó és a fesz. szabályzó is. Érdekesség az, hogy a vadonatúj fesz. szabályzó kisüti a biztosítékot, ha rákötöm a kimenetet.
2014. ápr. 7. 08:33
 15/17 kata kata ***** válasza:
Csak a generátort cseréld ki első lépésben.Utána próba.
2014. ápr. 7. 09:10
 16/17 A kérdező kommentje:
azt már cseréltem, semmi.
2014. ápr. 7. 09:23
 17/17 A kérdező kommentje:
köszönöm eddigi segítséged, meglett a probléma.. még is csak fesz. szabályzó volt a gond, csak hiába vettem belőle 2-t, kinézetre és csatlakozóra ugyanazok és az eladó elmondása szerint is ugyanaz, más volt a bekötési sorrend, még jó, hogy egyiken kipróbáltuk az összes kombinációt :D
2014. ápr. 8. 06:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!