Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit gondoltok arról aki egy...

Mit gondoltok arról aki egy 125-ös motort vezet 50-es papírokkal és kismotor jogsival?

Figyelt kérdés
Szerintetek ez nem olyan "durva" dolog vagy abszolút elfogadhatatlan? És hogy derülhet ki és milyen következményekkel járhat ha valaki lebukik?

2014. ápr. 2. 16:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Pont annyi motoros jogosítvány kategória van, mint az EU jobbik felén.

Az általad említett problémák se tetszenek, persze ők is ugyan úgy megérdemelnék a megfelelő büntetést.

Egy B125-ös jogsi kb. 30k-ból megvan. Egy olcsóbb motoros kabát ára. Ha erre nem futja, ne vegyen nagymotort.

Az pedig, hogy nem keresünk annyit mint nyugaton, többek között én sem, az még nem jogosít fel arra, hogy csalj, törvényt sérts, szabályokat hágj át, okiratot hamisíts. Értem én, hogy mindenki, hallgatólagosan elfogadja a rendszer működését: hagyják, hogy megsérts kisebb törvényeket, ne kérj számlát, szürke szférában mozogj, megengedik a kis stikliket, cserébe ne merd számon kérni a rendszer működését, működtetőit. Morálisan hogyan egyeztethető össze, hogy egy törvényt szegő számon kér egy másik törvényszegőt? Érted mi a lényeg? Innentől nincs jogalapod a számonkérésre.

Persze én örülnék a legjobban, ha egy élhető, ésszerű szabályok között működő országban élhetnék, de jelenleg nem így van. DE valahol el kell kezdeni, és az ilyen "kis" stiklikkel kell kezdeni. Ha már ezeket a szabályokat nem tartjuk be, a komolyabbakat se fogjuk.

2014. ápr. 6. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!