Nemsokára forgalmi vizsgám. Szerintetek mit csináljak?
Vegyél még órákat.
És ha élesben is elkezdesz izgulni? Ott nem lesz senki aki helyetted tud fékezni. És akkor gáz lesz.
Te neked kell érezni,hogy megy e v sem. Az oktató persze h azt mondja h még gyakorolj hisz az neki plusz pénz, főleg h ha már levezetted az alap órát+km-t nem fog számlát sem adni. Én az elsőnél megbuktam mert nagyon izgultam. A másodiknál már átmentem, igaz egy nagyon rendes vizsga biztossal. 2 hete vezetek minden nap, munkába be és haza, a környékünkön, hétvégén meg át budára, vagy messzebbre, de csak olyan helyre megyek amit ismerek. És nem szégyen, minden nap izgulva ülök be a kocsiba. Nem félek, izgulok, pont mint a vizsgán, de ahogy elindultam és bekanyarodtam a megszokott kis utcában elmúlik. Nem ott fogsz megtanulni vezetni hanem kint, mikor egyedül mész. Másik: utálom ha valaki ül mellettem. Vagy azért mert beleszól h mit hogy csináljak, vagy azért mert beszélgetni akar viszont én még nem tartok ott h figyeljek is és beszélgessek is egyszerre.
A vizsgával kapcs.: ha teheted próbáld meg. Izgulni fogsz nagyon, mindenki izgul, de azt kell mondogatnod magadnak h ez most meglesz. Ha elsőre nem is másodjára, harmadjára át fogsz menni. Hozzá teszem kell hozzá egy aranyos vizsga biztos is!!! Ez szerencse kérdése h mikor fogod ki.
a lassításnál, megállásnál: fontos és benzin takarékos ha nem csak az előtted lévőt figyeled hanem az az előttit is , figyeled a lámpát távolban. Ha már egy jó ideje piros én leveszem a gázról a lábam ( sose megyek közel az előttem lévőhöz)gurulok,elkezdek fékezni, és mikor már érzem h nem jó az a sebesség az autónak amiben van, benyomom a kuplungot még mindig fékezgetek finoman éppen csak ráteszem a lábam h lassuljunk, vissza rakom 2esbe és 99%ban pont mire oda érek a lámpához már zöldre is várt, akkor felengedem a kuplungot csúsztatva kicsi gáz és már indulok is. Ez azért fontos mert az autó nem veszített a lendületéből és kevesebb benzin kellett az elinduláshoz. illetve tényleg nagyon könnyű így elindulni.
fontos h megakarsz e állni v csak lassítani szeretnél mert nem tudod h megfogsz e állni v sem: először mindig csak a féket nyomd, vagy válts vissza egyet, kettőt és enged rá a kuplungot ilyenkor bekapcsol a motor fék, vagy ha már érzed h kezd ,,fura " lenni a kocsi, mindjárt lefulladsz akkor nyomd be a kuplungot és az maradjon végig benyomva, amíg el nem dőlt hogy meg kell e állni v sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!