Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Személyautónál kanyarodásnál...

Személyautónál kanyarodásnál enyhén üt a kormánykerék, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Ahogy engedem vissza a kormányt amikor kiérek a kanyarból, pulzálva ál visza a helyére kb 40-60 kmh tempónàl; gyorsításnál szintén lehet érezni.
2014. márc. 26. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem írod, hogy milyen autó, de én első körben féltengely csuklóra tippelnék.
2014. márc. 26. 19:44
 2/7 A kérdező kommentje:
1.4 Renault thalia, 2003-as
2014. márc. 27. 07:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Mivel az első kerék hajtású, még valószínűbb a külső féltengely csukló hiba. Kanyarodáskor, forduláskor, ha kormány teljesen alá van szedve jobbra, vagy balra, nem ad kattogó hangot? Azért nem ártana sürgősen megnézetni, mert ez lehet többféle hiba is. Okozhatja egy ütött felni, de ettől súlyosabb, ha egy lógó, kikopott gömbcsukló miatt csinálja.
2014. márc. 27. 10:08
 4/7 A kérdező kommentje:

Teljesen alászedve nagyon ritkán van, akkor nem vettem észre, nem is figyeltem, de holnap kipróbálom. Felnik tavaly voltak centíroztatva.

Autószerelő is jó, vagy inkább futóműveshez vigyem?

Köszi.

2014. márc. 27. 19:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Az, hogy tavaly voltak centírozva a felnik nem jelent semmit, mert egy nagyobb kátyútól is sérülhetett. Sok esetben a féltengely hibáját a porvédő gumiharang kiszakadása okozza. Tehát ha alánézel és valamelyik ki van szakadva, akkor nagy valószínűséggel meg is van a hiba forrása. Szerintem inkább szerelőhöz vidd. A futóműves is meg tudja állapítani a hiba okát, de nem mindegyik vállalkozik az alkatrész cseréjére is.
2014. márc. 27. 23:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Okés, köszi.
2014. márc. 28. 17:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Helo, ma voltam szerelőnél vele. Àt nézte a futóművet, de nem talált hibàt rajta.
2014. ápr. 16. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!