Robogót szeretnék venni, de milyet?
Imádom az autókat, viszont a 2 kerekűekhez semmit sem értek. Van egy családi autónk, amit használok, de nagy pazarlásnak tartom a 1,5 tonna megmozgatását a mindennapi ügyintézéshez. Általában nem kell messzire mennem, viszont napi szinten járom a "körutamat", ami 4-5 állomást is jelent. Az autónk sokat fogyaszt, így most fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy vegyek egy robogót. Rákerestem interneten de rengetegféle van és én tényleg nem értek hozzájuk...
Autóra, tehát B kategóriás jogosítványom van, úgyhogy olyan robogó kellene, amit ezzel vezethetek. Jó volna, ha nem 40km/h lenne a max sebessége. És ennyi... más kritériumot nem tudok mondani. Nő vagyok egyébként, ha ez számít, szóval nem feltétlen vágyom olyan hűdevagány robogóra. :) Olyat keresek, ami megbízható, nincs vele (sok) gond és használtan úgy 150ezer alatt megvásárolható legyen.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Na itt több dolog van. Robogózni sem olyan egyszerű, 5 fok alatt nem lehet , 15 fok alatt kellemetlen, a bukósisakban szétfagy a fejed, ha lehajtod a plexit akkor meg semmi sem látsz meg bepárásodik. Esőben elázol, hóban sem használható.
Rengeteg robogó márka van, rengeteg típussal és ezekben sokféle állapotuk lehet, ezért mindenképp hozzáértővel menj el venni, mert nagyon át tudnak vágni.
Amik alaptörvények robogóvásárlásnál:
-tuningoltat nem veszünk
-injektorosat nem veszünk
-csak japán vagy olaszt veszünk
Külföldről behozottat is érdemes kerülni ( bár a használt robogók 80%-a ilyen) mert szinte sosem egyezik a gyártási év a valós adattal. Egy típusnál simán tudnak csalni 5 évet és egy robogónál nagyon nem mindegy hogy egy 5 vagy egy 10 éveset veszel.
Ha nem lettem volna egészen világos a leírásban: van autónk és nem azt szeretném lecserélni, hanem mellé szeretnék egy robogót. Értelemszerűen így csak akkor használnám a robogót, amikor az időjárási körülmények ezt lehetővé teszik. Így március 26-án talán jókor gondolkodom robogó vásárlásán. Továbbá pedig legtöbbször kb 10-15 perces távolságokba kell mennem, így még a kicsit hűvösebb idő is kibírható.
Ha lenne szakértő ismerősöm, akkor neki tettem volna fel a kérdést. Sajnos nincsen senki a környezetemben, aki értene hozzá, így teljesen sötétben tapogatózom. Reméltem, hogy itt majd valaki ír egy márkát/típust, ami neki nagyon bevált.
Két évvel ezelőtt ugyanilyen megfontolásból vettem meg én is életem első robogóját. Én egy Aprilia Scarabeo-t választottam. Nem népszerű robogó, mert rondának számít a többi között, de ez nem baj, mert a "tyúning-betyárok" kerülik, sok jó állapotút találni belőle.
A másik előnye, hogy jó áron hozzá lehet jutni. Mivel nem keresik, alacsonyan van a használt ára. Én 2 évvel ezelőtt 90 ezerért vettem, patent állapotban az enyémet. Az enyém 2t, a fogyasztása 3-3,2l között van. Ehhez hozzá kell tenni, hogy én 100 kiló fölött vagyok, így már nem is olyan sok a fogyasztás. Kényelmesen használva (tehát nem csutkagázon közlekedve) 60-65 km/h közötti utazót simán eléri alattam is.
És a végére a legnagyobb előnye: nagy kerekei vannak. A többi, kiskerekű társához képest áldás a menetkomfortja a magyar utakon.
Igazság szerint én csak erről a robogóról tudtam személyes tapasztalatot írni, mert csak ilyenem volt. De ezt bátran ajánlom. E mellett még a Piaggio Liberty-t említeném meg, ami ugyanez a robogó, csak más néven. Ó, és még valami. Ha nagyon fontos a fogyasztás, létezik 4t változatban is a Scarabeo és a Liberty is, amivel 2-2,5l-ben megáll a benzinzabálás. Igaz, 55 körül megáll a km óra is. :)
Japán vagy olasz robogót érdemes venni.
Amit ajánlani tudnék az a Yamaha Neos. Úgy vettem észre hogy ezt általában nem a tizenévesek használják de ugyan annyit tud mint a fiatalok által kedvelt sportrobogók és mivel az idősebbek használják ezért megkíméltebbek.
Ha valami kérdésed van akkor írj bátran. Pár éve robogózok már és otthon vagyok a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!