Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson el indulás?

Simson el indulás?

Figyelt kérdés
Kezdö motoros vagyok ! Tegnap szeretem volna el indulni a simsonomal ,de mind az 5 X le fulladtam ! Mit csinálok rosszul ? egyesbe raktam -kevés gáz! lassan engedtem fel a kuplungot ! de ugrik egy nagyon picit és le fullad! Mit csinálok rosszul ?

2014. márc. 26. 07:19
 1/6 anonim válasza:

Én is kezdő vagyok még.

Van a kuplungon egy pont ameddig engedheted gyorsabban, de ott meg kell állni vele picit. Az a pont az ahol elindul a motor. Ezt pár indulásnál ki tudod tapasztalni. Szóval engeded ki lassan a kuplungot, és ott egy picit megállsz vele. Egyébként az is lehet még hogy félsz és túl kicsi gázt húzol. Egy simsonnak azért lehet húzni kicsit nagyobbat is, én a feléig simán szoktam, és ott még nem áll ki egy kerékre. Egyszer próbáltam 125-ös crosst azzal én is csak negyedszerre tudtam elindulni, mert túl kicsi gázt húztam, féltem hogy nagyon megugrik :D

2014. márc. 26. 12:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Hy!

Első:gyújátskapcsoló kikapcsolt állapotban,a berúgót 3xor letaposod kihúzott szivató és nyitott benzincsap mellett,majd a következő gyújtáson lévő rúgásra indulni kell.A szivatót addig kell húzva tartani amíg jól fogadja a gázreakciót a gép :) Azaz ha bemelegszik és szivatod vagy leáll vagy érdekes tünetei lesznek.

Elindulás:Kuplung behúz,egybe le aztán a kuplungot hosszan csúsztatod és ezt közepes fordulaton megteheted.A lényeg hogy kezdőként csúsztasd hosszan a kuplungot,nyugodtan adj neki nagyobb gázt.Viszont elsőre ülsz mocira akkor gyakorold elsőre az elindulást és megállást.Érdemes még egykét dolgot tudni,kanyarban dönteni kell a mocit ,ezt idővel észre is veszed a biztonságosabb ív az mindig a külső(kezdő motoros belülre megy mert úgy is sodródik kifelé,pedig a belső a nehezebb )És ami még lényeg:bukód legyen jó,térd és könyökvédő ajánlott,és olyan bakancs kell ami fogja a bokád mert ha esel akkor a bokád kitörhet a térded a könyököd picit megnyílhat vagy ripityára törhet.

Amit még érdemes tudnod,mivel hogy simód van:Használj szintetikos 2t olajat és mindig legyen nálad pótgyertya amit ha kell útszélén cserélni tudsz és mindig ez legyen az első! :)

Linkelek pár okosságot

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Amúgy amit rosszul csináltál az az hogy vagy nem volt kihúzva a szivatód vagy nem adtál neki kellő fordulatot.

Jó motorozást és vigyázz rá!

2014. márc. 26. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
4000 fordulatnál már el lehet bőven indulni,ha van mérőd :)
2014. márc. 26. 15:09
 4/6 Pöro válasza:

Ha kezdő vagy még (és persze egyedül vagy :D ) Kuplung--->

Le 1 sebbeségbe----> és húzz neki nagy gázt és lassan engedd a kuplungot (utána minden jön érzésből), én is így kezdtem!!!

2014. márc. 27. 20:39
 5/6 Pöro válasza:

Ja ha gondolod add meg elérhetőséged (Facebook, Skype stb.)

És készítek egy videót!

2014. márc. 27. 20:41
 6/6 Pöro válasza:
nem értem egyébként h ebbe mi a nehéz én 14 éves létemre 200-as hondával motorozok...
2014. júl. 22. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!