Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hosszabb távra (10 év) sem...

Hosszabb távra (10 év) sem érdemes új autót venni?

Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állok, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Nem presztízskérdés nálam a kocsi. Szeretem a jó autókat, az egyetlen indok, ami miatt újat vennék, az a megbízhatóság... Használtban H Astra vagy Megane 3 benzines... Csak a használtról nem tudok semmit...?
2014. márc. 23. 10:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
15 évig azért gondoltam, mert akkor jönnek a komolyabb problémák, mint a korrózió... 8-10 éves autó sztem még annyira nem veszélyes ilyen szempontból. Annyi keretem meg nincs, h cserélgessem 6-8 évente a kocsit.
2014. márc. 23. 15:52
 12/20 anonim ***** válasza:

Új autokent a legolcsóbb a Renault...

Ez nem teljesen igaz kérdez a Daciák olcsóbbak a renaulttól :)

Apropo a logenek már eléggé pofásan is néznek ki.

2014. márc. 23. 15:57
 13/20 dani900 ***** válasza:

Nem kell félni a Renault-tól, nem rossz autók, az elektronika meg mindegyikben (a német "vasakban" is) bonyolult, de a legtöbb hiba nem a gyártó miatt van tapasztalatom szerint, hanem a hanyag tulajdonosok miatt.

Sokszor azért mennek tönkre, mert nincs szervizelve, nem vigyáztak rá, nem vitték szerelőhöz, hogyha baja volt, csak akkor, amikor már teljesen használhatatlan lett.

Amúgy meg tapasztalat: márkáról inkább ne kérdezz senkit, úgyis csak az elfogultság beszél sok emberből. (japánt azt ne, olaszt se, a német is szar, stb...) Igazából mindegyiknek vannak jobb, és rosszabb konstrukciói.

2014. márc. 23. 16:01
 14/20 A kérdező kommentje:
Daciát nem akarok, megnéztem a töréstesztjét, és inkább felejtős. Renault kiválóra vizsgázott, és szerintem sem lehet nagyobb baj az új Renault-val gondos gazda mellett. Az új Mazda 3 szintén jónak tűnik. Sok helyről hallom, h új "átlagautó" helyett miért nem veszek használt prémiumot? Gondolom annak a fenntartása sem átlagos lenne...
2014. márc. 23. 16:09
 15/20 anonim ***** válasza:

Így van, a prémiumok fenntartásánál 2-nél is nagyobb a költségszorzó.

Nekem 9 éves az autóm, eddig egy ujjal se kellett hozzányúlni, viszont pont most befigyel egy nyelestengely-csapágy csere, hiába volt rendszeresen karbantartva, a váltóolajcsere úgy tűnik, kimaradt. Ki tudja, mi jön elő legközelebb.

A korrózió nem probléma 30 év után sem, ha garázsban tudod tartani.

2014. márc. 23. 17:14
 16/20 A kérdező kommentje:
Milyen típus utolsó?
2014. márc. 23. 17:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Nissan Almera.
2014. márc. 23. 17:48
 18/20 anonim ***** válasza:

A Garázsban tartás azért nem garancia és egyébként láttam már 5 éves! autó kasztnit is hervadni.

A garázsra visszatérve: Télen talán még rosszabb is a garázs ha belegondolsz, hogy beállsz a jó kis sós-latyakos cuccal az alvázon+ egyéb helyeken, a minuszból a plusz pár fokos garázsba, az eszi meg igazán.

Igazából a kulcsszó itt is a megfelelő karbantartás/mosás!

2014. márc. 23. 22:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Jogos a felvetés, akkor fogalmazzunk úgy, hogy száraz, fűtött garázs. :)

Nálunk 12 fok volt a teremgarázsban egész télen, minden szépen leolvadt pár óra alatt (de valóban veszélyes az a trutymák, a kocsi alatt még most is fehér foltos az aszfalt a leolvadt sótól).

2014. márc. 24. 08:35
 20/20 anonim ***** válasza:

Arra is van megoldás, bár az autómosókat kerülöm, de kifejezetten alvázmosásra tudom őket ajánlani, télen 2-3x lemosatni és azzal máris sokat tettünk a korrózió ellen.

Persze az alváz és üregvédelem is fontos!

2014. márc. 25. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!