Hosszabb távra (10 év) sem érdemes új autót venni?
Új autokent a legolcsóbb a Renault...
Ez nem teljesen igaz kérdez a Daciák olcsóbbak a renaulttól :)
Apropo a logenek már eléggé pofásan is néznek ki.
Nem kell félni a Renault-tól, nem rossz autók, az elektronika meg mindegyikben (a német "vasakban" is) bonyolult, de a legtöbb hiba nem a gyártó miatt van tapasztalatom szerint, hanem a hanyag tulajdonosok miatt.
Sokszor azért mennek tönkre, mert nincs szervizelve, nem vigyáztak rá, nem vitték szerelőhöz, hogyha baja volt, csak akkor, amikor már teljesen használhatatlan lett.
Amúgy meg tapasztalat: márkáról inkább ne kérdezz senkit, úgyis csak az elfogultság beszél sok emberből. (japánt azt ne, olaszt se, a német is szar, stb...) Igazából mindegyiknek vannak jobb, és rosszabb konstrukciói.
Így van, a prémiumok fenntartásánál 2-nél is nagyobb a költségszorzó.
Nekem 9 éves az autóm, eddig egy ujjal se kellett hozzányúlni, viszont pont most befigyel egy nyelestengely-csapágy csere, hiába volt rendszeresen karbantartva, a váltóolajcsere úgy tűnik, kimaradt. Ki tudja, mi jön elő legközelebb.
A korrózió nem probléma 30 év után sem, ha garázsban tudod tartani.
A Garázsban tartás azért nem garancia és egyébként láttam már 5 éves! autó kasztnit is hervadni.
A garázsra visszatérve: Télen talán még rosszabb is a garázs ha belegondolsz, hogy beállsz a jó kis sós-latyakos cuccal az alvázon+ egyéb helyeken, a minuszból a plusz pár fokos garázsba, az eszi meg igazán.
Igazából a kulcsszó itt is a megfelelő karbantartás/mosás!
Jogos a felvetés, akkor fogalmazzunk úgy, hogy száraz, fűtött garázs. :)
Nálunk 12 fok volt a teremgarázsban egész télen, minden szépen leolvadt pár óra alatt (de valóban veszélyes az a trutymák, a kocsi alatt még most is fehér foltos az aszfalt a leolvadt sótól).
Arra is van megoldás, bár az autómosókat kerülöm, de kifejezetten alvázmosásra tudom őket ajánlani, télen 2-3x lemosatni és azzal máris sokat tettünk a korrózió ellen.
Persze az alváz és üregvédelem is fontos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!