Hosszabb távra (10 év) sem érdemes új autót venni?
Ha ennyi időre tervezel, talán az a legjobb megoldás, ha valami szívó benzinest veszel, ha még találsz olyat, a turbósak már nem lesznek olyan tartósak.
Ettől függetlenül pénzkidobásnak tartom az új autóvásárlást.
Én a helyedben vennék egy 2-3 évest végig követhető előélettel, törés mentesen. Tudom, abba nem te fingasz először, de nekem nem érne meg + 1-2 millát, hogy én lehessek az első.
Miért akarnád megtartani 15 évig? A legjobb autó is elkezdi igényelni a törődést (értsd időszakos szervizen kívüli javítások) 9-10 év után. De a garancia és az előélet miatt mindenképp megéri újat venni, ha ki tudod fizetni a felárat.
Ha jó autót akarsz, H Astrát semmiképp ne vegyél, de a Megane se főnyeremény. A Mazda 3 jó.
Újat semmi esetre se éri meg!Még ha lenne is rá akkor se!
Egyébként is minél újabb konstrukció, annál jobban tele van pakolva felesleges dolgokkal, amik ugye el romolhatnak és el is romlanak( van hogy idő előtt)!
Japót én nem vennék, talán 1-2 kivétellel, de valahogy nekem mind műanyagérzet(ugye japóban mindent beolvasztanak hulladékból)
Akkor még Olaszt is előbb vennék, de inkább Német technika, igaz ott is rengeteg a problémás konstrukció érdemes tájékozódni, kipróbálni, ami tetszik!
Konkrétan H Astrával van tapasztalatom, nem túl csodás,persze ez lehet köszönhető annak, hogy céges autó. A váltó elég fonnyadvány és a dízel motor is kényes! Erőre nincs panasz, ahogy a kényelemre sem, de 1 éves korában már többször járt szervízben különböző problémákkal...
Tudni kellene, hogy mire kell? Hol használod? Mennyit? Hány fővel? Számít-e a fogyasztás? Pakolhatóság?
Ennyi futásteljesítménnyel, főleg városon kívüli használattal csakis benzines jöhet szóba lehetőségekhez képest minél nagyobb köbcentis!
Renault nem ismerem, Peugeot-tal van tapasztalat, mondjuk pont dízellel, nem volt rossz, kicsit túlszervózott volt a kormány...igaz itt is típustól/állapottól függ nem márkától!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!