Friss jogsisnak mennyi idő után célszerű egyedül vezetnie?
2 x vezettem kb. 10 percet úgy, hogy ültek mellettem, utána egyedül.
Megmondom őszintén egyedül ezerszer jobb volt, mert akárki ült mellettem, nem segített, csak rám akarta erőltetni az ő stílusát. Így én egyedül nyugisabb vagyok.
3-4 hónapig mindig ült mellettem apám, aztán egyik nap otthonvagyok, csörög a telefon, apám: kocsira akasszam rá az utánfutót, aztán irány érte. 50 km, akkor mentem először egyedül, meg még utánfutót is húztam. Aztán utána már mehetek egyedül, ahova akarok, vihetem a kocsit, csak egy gond van, tankolni is kell bele, így inkább buszozok :)
Amikor egy éves volt a jogsim, azon a nyáron vagy 6000km-t tettem a kocsiba, persze nem egyedül, de most már nem azért ülnek mellettem mert tanulok, hanem mert megyünk valahova és én vagyok a sofőr.
első perctől egyedül vezettem,saját autónál ez már csak ilyen.
te gondolom szüleid autóját vezeted és még nagyon fiatal is vagy ezért nem engednek még egyedül.
az első 1 hónapban mellettem ült a párom hogy lássa hogy vezetek, ill. h megtanítson pár hasznos trükköt a gyakorlatban.
utána már mentem egyedül. 2 éve van jogsim, az utóbbi időben kifejezetten zavar ha olyan ember ül mellettem aki hajlamos beleszólni a vezetési stílusomba.
az első egyedül vezetés elég nagy fosás lesz, akármennyire is ismered az útvonalat ahol mész, de egyben hatalmas élmény is :)
Még jogsim se volt, már mentem egyedül mindenfelé, azóta sem volt olyan hogy bárki mellettem ült, mert friss a jogsim, és félt, vagy ilyesmi. Ennek örömére első jogsis évemben mentem vagy 50 ezer km-t :)
17 voltam, amikor meglett a jogsim, egyszer anyám beült mellém, pár héttel később, hogy megnézze, "hogy vezet a gyerök", és ezzel ez a kör le volt tudva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!