Melyik autó a jobb? lent
Kinéztem magamnak pár autót, de nem tudok választani. Mindegyik jó állapotú, garázsban tartott, kb 250000km van bennük. Melyik a jobb?
-1989-es mitsubishi galant
-1992-es volkswagen polo classic
-1991-es opel astra
-1989-es honda civic
-1988-as renault r19
Egyébként mindegyik sedan kivitelű, és az olyan extrák, mint pl. Elektromos ablakemelő, rádió, napfénytető, elektromos tükör nem számítanak,hogy vannak e benne vagy sem. Nekem csak a megbízhatóság, strapabírás számít.
Galant vagy Civic. Nem legenda, hogy a 80-as évek végén, 90-es végek elején egyértelműen a japán autók voltak a legmegbízhatóbbak. De ez pusztán elméleti fejtegetés, nagyon valószínűtlennek tartom, hogy a fenti hosszú listányi autó mind hasonlóan tűrhető állapotban legyenek, valós - hasonló - futásteljesítménnyel és rozsdamentesen. A legfontosabb kérdés tényleg az, hogy mennyire rohad a karosszéria, ha tényleg mind tök állat, akkor jöhet a kérdés, hogy motorikusan melyik milyen állapotban van...
Mondjuk állapottól függetlenül tuti nem választanám a Renault-t, és a Polo classicot is alaposan meggondolnám, de egy jó állapotú és megkímélt Astrát szívesebben választanék, mint egy széthajtott Civicet.
Ennyi idős autóknál már az számít szerintem,hogy mennyiért lehet hozzá alkatrészt kapni,mert kelleni fog az biztos.
Én az astrát vagy a polot választanám.A hondához a komplett vezérlés csere kb. 3-szor annyiba kerül mint pl. az astrába.Gondolom azért veszel ennyire régi autót,mert erre van pénzed,akkor nagyon nem mindegy mennyibe fog kerülni az alkatrész.A Renaultot kizárnám,mert valóban elavult konstrukció a többihez képest.Nekem 92-es R19-em volt és még manuális szívatós.
A fentieket úgy olvasd,hogy egy Honda fan írta.Most mégsem azt ajánlom,hogy megvedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!