Első autónak 1.3-1.5 lada vagy 1.3 suzuki swift?
350.000 ft-om van autóra vagyis amit a vétel árnak szánok
Igazából a suzuki felé húz a szívem ,de sokan azt mondják hogy ennyiért már nagyon jó benzin-gázos ladákat lehet venni.
És a ladák azért nem papírból vannak mint a suzukik,ugyanis az is merőseim mutattak olyan képeket olyan balesetekről ahol az egyik autó szuzuki volt és nagyon össze voltak törve a suzik.Mindenesetre nagyon elbizonytalanodtam hogy suzukit vegyek e egyáltalán.
Szóval nem tudom hogyan döntsek.
Ti melyiket javasolnátok e két típusú autó közül.
Benzin-gázos lada is többet eszik mint egy suzuki.
A lada meg még öregebb is a suzukinál
A Lada is tud törni:
Ezt egy Cayenne csinálta:
Ez is eléggé TK-nak látszik:
Ezen kívül egy elmaradott - de tartós - konstrukció nagy fogyasztással, nehézkes vezethetőséggel, semmi kényelmi funkcióval. És a legtöbb a piacon vagy valami agyongányolt roncs, vagy ami használható azt aranyárban mérik!
Benzin-gáz az a halál...
Ha számít a fogyasztás, és nem akarsz állandóan bütykölni akkor Suzuki. Ezek az urban legendek meg a Suzuki gyenge kasznijáról... Audit is láttam már kettőbe szakadva. Nekem ha most döntenem kéne akkor a Szuzi. Pont van is a látókörömbe egy nagyon patent állapotú.
Mi a cél? Olcsóbban közlekedni a Suzukival tudsz. A Ladával lehet hülyéskedni, mivel a hátsó kerekeit hajtja.
Alkatrész mindegyikhez van bontóban is, újban is, árban se sok az eltérés.
"És a ladák azért nem papírból vannak mint a suzukik"
A Lada sem biztonságosabb. Az összes Samara előtt készült gép a Fiat 124-es alapjain "áll", ami pedig egy jóval régebbi konstrukció - egyszerűen egy modern, gyűrűdőzónás, nagyon merev utaskabinú páréves kocsival szemben egy frontális csattanásnál abban se sok esélyed van.
Itt a sokkal modernebb Samara töréstesztje:
Ehhez még gondold hozzá, hogy mennyivel régebben tervezték a korábbi típusokat.
Kockából vannak 1995-ös példányok is...
Ha Ladát keresel, akkor 1990 utánit. Abban már nem a megszakítós gyújtás van.
Igazából a Lada sem rosszabb a Suzukinál csak a fogyasztása kicsivel magasabb. (7.5-8.5L/100km a sajátom) Sokan szidják, hogy így sz-r meg úgy sz-r, de ha karban van tartva akkor teljesen korrekt. Meg legalább néz valahogy ki. (De ez már saját ízlése mindenkinek)
Én azt mondom: Lada.
Opel Astra F! 2-300 ezerért kapsz egy normálisat és még marad pénzed szervizre!Tágas kényelmes a két autóhoz képest sok az alkatrész és olcsó igénytelen autó.Hátránya ha nincs oda figyelve rá hajlamos a rohadásra és kicsit lomha!Ladát azért nem ajánlom,mert régi autó nagyon kevés az olyan ami nincs sz*rrá rohadva sokat eszik ami ilyen benzinárak mellett nagy hátrány és nem biztonságosabb mint egy Suzuki!
Suzuki nem rossz autó egyszerű pozitív értelemben igénytelen,de gyenge a kasztnija fapados kényelmetlen az ülések a csapágyak féltengelycsuklók kipufogó hamar megadja magát nagyon selejtes anyagból van viszont a motorját nehéz tönkretenni ha megfelelően van szervizelve kivisz a világból és nagyon olcsó az alkatrész!
Ezt tapasztalatból írom mert most Opel Astra F 1,4 van előtte 2 Suzuki Swift 1,3 és 2105 ös Ladám is volt pár évig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!