Melyik a jó autogumi ápolószer?
Glicerin. Ismerőspatikustól, olcsón... vagy különböző fantázianevekkel ellátva, és gumiápolónak nevezve jó drágán.
Nem fog kirepedezni, fekete lesz. Idő kell, amíg kicsit beszívja.
Ajtó-összefagyás ellen az ajtógumikat is ezzel kentem át a korábbi szilikonozás helyett, sokkal tovább tart a hatása.
...milyen sok gumikereskedő szakért itt
a tanács mellé adjatok a kérdezőnek pénzt is új gumira
Miért dobja el valaki a gumiját, ha a barázdamélység még jó? mert kitartó marketinggel a gumigyártók elhintették a köztudatban, hogy az 5-6 éves gumit már cserélni kell?
Hiába mély a barázda ha a gumik már merevedik, nem tapad, így hosszabb a fékút, jobban csúszkál.
Az autó már csak ilyen, pénzbe kerül a fenntartása, akinek ez nem tetszik ne vegyen autót. A gumi meg pont nem az az alkatrész amivel spórolni lehet mivel az autóban utazók és a többi közlekedő életét veszélyezteti vele. Ha valakinek nem ér meg egy újabb gumi szettet az élete, az inkább áramot vezessen.
Nekem is Astra H-n van Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 225/45R17-es méretben gyári alufelnin. Ez a nyári. Ez már 5 éves. A profilmélysége még 5-6 mm körül van, de egy-két szezon után elgondolkozom a selejtezésén.
A téli Michelin Alpin A4 195/65R15-ös méretben lemezfelnin, gyári dísztárcsával. Ez most 1 éves, még sokáig jó lesz. Kopás a 1,5 szezon alatt (kb 20.000 km) még nem nagyon látszik rajta.
Én is szilikonsprayivel szoktam lefújni és áttörölni. Próbáltam már glicerint is, meg konkrét gumiápolókat is.
Igazából mindegyikkel az a baj, hogy nagyjából az első esőig, vagy amíg nem megyek poros úton, marad szép a gumi. Utána kiszürkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!