Kinek milyen üzemű autója van?
Csak kíváncsi vagyok,hogy a válaszolók közül hányan dízel pártiak!
Én személy szerint csak dízelt tudom preferálni!
Igen,tudom. De elég fiatal vagyok még,meg nem is autószerelőnek készülők!:) Viszont érdekel,ez az egész!
Majd talán idővel.:D
Akkor egy kis magyarázat:
Szóval a szívó azért szívó, mert maga a dugattyú rántja be magával a hengerbe a keveréket/levegőt.
A feltöltött (turbós, kompresszoros, mindegy) esetén pedig a szívócsőben felépült nyomás préseli a hengerbe a levegőt.
Persze, a légszűrőnél mindkettő megoldás szív, de itt nem az a lényeg, hanem hogy a feltöltött motornál a feltöltő a beszívott levegőt összesűríti a szívócsonkba.
Eredménye pedig az hogy több levegő több üzemanyag elégetését teszi lehetővé, így a teljesítmény nőni fog.
A dízel tettszik az alacsony fogyasztása miatt de nekem nem érné meg mert amúgy se autózok sokat.
Ha saját autóm lesz akkor egy kis benzineset veszek.
Ha a dízel autó is gyorsan bemelegedne, olcsó lenne hozzá az alkatrész és egyszerűbb szerkezet lenne akkor azt mondanám hogy tökéletesen megfelelne.
Kár hogy a 2 fajta motort nem lehet ötvözni.
24-es
Pedig ezek az új benzines turbómotoroknak már pont olyan a karakterük, mint a dizeleknek: alacsony fordulaton is húznak, de birnak pörögni is ha kell, és hamar bemelegesznek. Tökéletesek is lennének, ha nem lenne velük több baj, mint egy dizellel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!