Magyarországon miért nincs elterjedve az automata váltó?
Szerintem azért, mert drágább mint a manuális váltó és még a fogyasztást is növeli valamivel.
(Nagyon jó dolognak tartom egyébként, mert például nem vonja el a kapcsolgatás a figyelmemet a forgalom figyelésétől! Főleg a kéziváltós autóversenyzőkre kell vigyázni..)
Szerintem elsősorban a költségek miatt nem terjedt el.
Viszont manapság már nem hiszem hogy lényegesen drágább egy automata fenntartása. Legalább nem kell kuplungra és kettőstömegűre költeni. És más szempontok alapján se rosszabb: gyorsan vált, nem lesz tőle rosszabb a gyorsulás, ugyanannyi vagy több fokozat van, nem fogyaszt vele többet az autó. Én szeretem az autókat, a vezetést, és az autóversenyzést is. De eljárt már az idő a manuális váltók felett, nem szól mellettük semmilyen érv.
Szerintem se kell már sokat várni, hogy az automata váltós autók legyenek többsége.
Nekem nem kellene automata váltós autó.Vezettem már ilyet és baromi unalmas.Egyáltalán nem férfias.Manuálissal elvagyok,élvezem.Irányíthatom úgy ahogy nekem tetszik. Kb,az a 2 liter üzemanyag nekem nem éri meg,hogy lemondjak róla.
TDI imádlak!
kedves dmob85, ha megengedsz ennyi kiegészítést
az automata meg nálunk ízlés dolga, amit leginkább előítéletek határoznak meg, mint általában hazánkban minden ízlésbéli dolgot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!