Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik simson megy jobban:...

Melyik simson megy jobban: Trafós Trilisztoros Belső gyújtású?

Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 19:51
 1/6 anonim ***** válasza:
37%
Tirisztorról már hallottam, de mi az a trilisztor?
2009. dec. 11. 19:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Gyújtástrafó mindegyiken van. Akár trilisztoros a gyújtás, akár megszakítós (valószínüleg erre érted a belső gyújtást). Szerintem menettulajdonságokban nem lehet nagy különbség. Az újabbak a trilisztorosak, ha már meglévő simsonod van teljesen mindegy csak kapj alkatrészt.
2009. dec. 11. 20:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A Simson az SR4-2-től (Star) kezdve külső gyújtótekerccsel (trafóval) készül. A belső gyújtótekercses SR1-ek, SR2-k és SR4-1-ek ritkák. Trilisztoros gyújtás nincs, helyette van tirisztoros. Csupán a gyújtás kicserélésétől ritkán vadul meg a motor, a tirisztoros előnyei abban mutatkoznak meg, hogy jobban viseli a mgas fordulatot (no de ahhoz olyan blokk kell, ami egyáltalán tud 8-10.000-res percenkénti fordulatot). A belső gyújtást, mint meghatározást pedig végképp nem értem...
2009. dec. 11. 20:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha a lendkerék átmérője és súlya megegyezik akkor tök mindegy hogy milyen gyújtásod van. Szikrát meg ugyan úgy kap szal nem attól fog jobban menni.

Megszakítós megbízhatóbb, olcsó hozzá az alkatrész, nekem eddig a megszakítót kellett cserélni és az volt 1000ft vagy még annyi se.

A válasz: Egyik se megy jobban.

2009. dec. 12. 04:36
 5/6 tamasoft ***** válasza:
A mechanikus megszakítós el tud kopni, a tirisztosos nem tud. Talán tartósabb a tirisztoros. Nekem 19 éve ugyanaz az elektronika van benne. Hamarabb tönkremegy a kuplung, a henger, a porlasztó, mint a tirisztor.
2009. dec. 12. 13:57
 6/6 anonim válasza:
szerintem a tirisztoros gyújtás a legjobb mert abba nincsen kopó alkatrész pl a megszakítósnál el kopik a megszakító lába és már nem is olyan pontos a gyújtás mint ahogy be állítodtad de azért nem kell át alakítanod tirisztorosra mert az nagyon drága ahhoz másfajta trafó kell másfajta lendkerék de 1 jó megszakítós is nagyon megbízható !!!!
2009. dec. 12. 15:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!