Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rég vezettem utoljára, de...

Rég vezettem utoljára, de holnaptól vezetnem kell. Mire figyeljek?

Figyelt kérdés
Ja, és eddig csak diesel autót vezettem, de most benzinest kell. Minden tanácsnak örülök!!
2009. dec. 11. 18:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hja, és a kérdésére egyáltalán nem válaszoltál.. Tehát csupán offoltál. Nemde? :) K.
2009. dec. 11. 21:40
 12/15 anonim válasza:
# Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!
2009. dec. 11. 22:25
 13/15 anonim ***** válasza:

21:40: igazad van, de az első válaszban nem ezt írtad :)

Nem a kuplungja más a dízeleknek, hanem a nyomatékgörbéje...

2009. dec. 11. 22:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Drága szívem!

A benzines autó kuplungja PONT UGYAN OLYAN, mint a dízelé. Az, hogy hol fog, egyedi kuplung tulajdonság, nem pedig motorfüggő.

Az pedig, hogy a dízelek többsége gázadás nélkül is könnyedén elindul (mert én elindítok neked bármilyen benzines autót is gázadás nélkül) nem azért van, mert más a kuplungja, hanem azért, mert a dízel autónak alacsony fordulaton is magasabb a nyomatéka, mint a benzinesnek, ennek kapcsán nem fullad le!

És el kell, hogy keserítselek, a fordulatszámben sem kéne, hogy olyan egetverő különbségek legyenek. Egy modern dízel optimális fordulatszáma városban 1800-2300 / perc között, míg egy modern benzines 2200-3000 / perc között optimális. Ami nem egy olyan hűde nagy különbség.

Ez nem 2 ütemű trabi, hogy üveghangig kéne nyomni.

2009. dec. 12. 10:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Menj taxival, ültess egy jó sofőrt magad mellé, vagy vegyél órákat a régi oktatódtól. Ennyi önbizalommal inkább ne menj nagyvárosi forgalomba. Ha kisvárosról van szó, az előny, ott jobban begyakorolhatod a vezetést, hogy érezd az autót, és ne a kezed-lábad koordináiójára kelljen figyelned, hanem csak és kizárólag a körülötted lévő forgalomra.

A kuplungja pedig minden autónak máshogy fog, az nem azzal van összefüggésben, hogy dizel vagy benzines. Ami szokatlan lehet majd az a fékezés. Méghozzá akkor, ha egy olyan régebbi fajta kocsit szoktál meg, amiben nincsen v csak gyenge a fékszervó. Ahhoz képest az új autók fékei roppant érzékenyek. Amikor kezdőként átültem a fapados autóból a X5-os BMW-be, igencsak bólogató kutya módjára tettem meg ez első pár kilómétert.

2009. dec. 15. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!