Mit tegyek? Megcsináltassam a robogóm vagy vegyek újat?
Adott egy Yamaha Jog 3KJ, évjárata 94' körül lehet. Több mint 12.000km van benne, ideje lenne egy teljes felújításon átesnie. Ezalatt mindent értek. Görgők,ékszíj,bovdenek,feszültségszabályzó,légszűrő,karbi,henger,stb stb
A kérdésem a következő: Egy FULL felújítás mennyibe kerülne 3KJ Jogra? Nem kellenek tuning cuccok, gyári alkatrészek is jók de vadonat újak legyenek és minőségiek, ne pedig ilyen For Yamaha...
100.000Ft úgy gondolom bőségesen elég lenne a felújításra csak az a baj hogy én nem értek hozzá és olyan szerelőt sem ismerek aki megbízhatóan dolgozna és nem a nála megtalálható használt alkatrészeket rakná bele hanem azokat amikért ténylegesen fizettem.
VAGY
50ccm robogót vegyek és ezt próbáljam meg eladni 30-40rongyért? Robeszra 160.000 -t szánnék de akkor már legyen tiszta szűz, legalább 2006-os évjáratú, kevesebb mint 8000 km-el.
Ti mit tennétek a helyemben? Kérlek írjátok oda a válaszotok után hogy mióta motoroztok!
Köszi
94'es Jog,12 000 km-el? Elég valószerűtlen...
Nálam az még a bejáratás-kategória..
12.000km nem sok egy robogóba. Az enyémben van óra szerint 16.000km és eszem ágában sincs felújíttatni.
2006-os robogót nem kapsz 160.000ft-ért, csak ha kínai robogóra vágysz. 8000km egy 2006-os robogónál évente 1000km-t jelent ami azért elég kevés. Ilyen motort alig ha találsz 160.000ft-ért valós kilométerrel.
Én a helyedben eladnám és vennék egy nagytestű olasz robogót. Amit ajánlok az az Aprilia Sr de abból csak a karbis, a Malaguti F12, F15, Esetleg még egy Yamaha Aeroxra is van esélyed.
Ebből a pénzből kb 2002-es évjáratú robogót tudsz venni.
5 éve motorozok, 4 éve van robogóm.
12ezer km-rel az nekem egy szezon!
Az teljesen gyári,szerintem 20-30ig lehet ráse kéne nézni :)
Görgök :1-2 ezerft,szíj 4-6 ezer ft de nem hinném hogy a szíjat még cserélni kellene ,a blokkhoz szerintem nem kell hozzányúlni,hisz van benne 12 ezer ami édeskevés.Nos Én a szíj és görgőcseréért nem fizetnék 10-15 ezernél többet!
Feszültségszabályzót miből gondolod hogy cserélni kellene ?Bontottan ez is 2-3 ezer ft.Légszűrőt azt csak mosni kell karbit is tisztítani ezért nem kérhetnek sokat 3-4 ezret.Szóval amit akarsz csináltatni ,azért max ha 30-at kérnek ha többet kérnek akkor bizony nagy zsidók ám...
Hol laksz?
Amúgy a jog az már régi,ha eladod és hozzáteszel akkor már vehetsz újabbat esetleg négyüteműt vagy másmilyet vagy akár rendes váltós mocit is.
Légszűrőház törött, izzók folyamatosan kiégnek hiába 14V- ot kapnak így sanszos hogy feszültség szabályzó csere, karbi repedt és fékbetét, olaj és akku csere is jól jönne.
Kecskeméten lakom, a híres nevezetes Czencz Motors -nál már volt egy motorom javításon de az árakkal nagyon el vannak szállva és ráadásul nem is végeztek jó munkát! Amiért oda vittem a motort végül nem csinálták meg.
Csak tippelem hogy 12ezer körül lehet benne.
Annyira nem gáz a helyzet!
Amúgy vannak maszek autószerelők is akik megcsinálják ezeket neked,annyira nem nagy cuuc görgőket sem cserélni meg szíjat meg fesszabot meg a légszűrőházból kell egy bontottat szerezni vagy megragasztani,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!